Game Boy (Color) binnenkort op Nintendo Switch Online?

Game Boy (Color) binnenkort op Nintendo Switch Online?

Leden van Nintendo Switch Online hebben direct toegang tot een grote verscheidenheid aan klassieke NES- en SNES-titels met online multiplayer-functionaliteit, waarvan er semi-regelmatig nieuwe zijn uitgebracht.

Fans vroegen zich af of ondersteuning voor extra consoles uiteindelijk naar de betaalde abonnementsservice zou kunnen komen. Volgens een recent gerucht kan het eindelijk gebeuren,

GB(C) binnenkort?

Toen de NES Online-applicatie voor het eerst werd gelanceerd, gingen dataminers snel aan de slag en ontdekten dat er vier verschillende emulators in de code verborgen waren. De eerste twee waren duidelijk voor NES en SNES, maar de andere twee, met de codenaam ‘Hiyoko’ en ‘Count’, zijn sindsdien een totaal mysterie gebleven.

In de laatste aflevering van de podcast “Nate the Hate” (gehost door bekende insider NateDrake naast Modern Vintage Gamer), bespreken de twee hosts dat “Hiyoko” waarschijnlijk gereserveerd voor Game Boy en Game Boy Color. Nintendo Life heeft ook contact

hadden hun eigen bronnen om het onderwerp aan te snijden, waarna ze bevestigden dat de aankondiging “heel snel” zou kunnen plaatsvinden.

Is september zeker?

Nintendo organiseert historisch gezien een Direct-presentatie in de maand september, sinds 2016 elk jaar. Het is niet helemaal onwaarschijnlijk dat een Game Boy- en Game Boy Color-onthulling voor Switch Online op een dergelijke manier zou kunnen plaatsvinden. We zullen gewoon moeten afwachten.