Nintendo Switch 64GB-cartridges uitgesteld

Nintendo Switch 64GB-cartridges uitgesteld

Als ontwikkelaars games maken voor de Nintendo Switch en zij willen deze fysiek uitgeven dan hebben zij maximaal een 32GB cartridge tot hun beschikking. Het was de bedoeling dat eind 2018 er een 64GB zou worden geïntroduceerd, maar Nintendo heeft volgens Wall Street Journal aan ontwikkelaars laten weten dat dit pas in 2019 gaat gebeuren.

Dit zou te danken zijn aan ‘technische problemen’, maar volgens de bron heeft het ook te maken dat Nintendo sommige componenten bij rivaliserende bedrijven haalt en dat die ze tegenwerken.

De reden

Dit bericht is aan de ene kant best vervelend voor Nintendo Switch eigenaren, want steeds meer fysieke titels die uitkomen hebben een extra (grote) download nodig, waardoor meer capaciteit een must is. Toch is het de hoge prijs van de cartridges die dit tegenhoud. Games worden nu hooguit op 16GB-kaartjes gezet, terwijl 32GB ook beschikbaar is.

Toch moeten regelmatig spellen die nu op 16GB-cartridges uitkomen duurder worden aangeboden, doordat de aanschafkosten hoog zijn. 32GB wordt nu dus al niet gebruikt, dus heeft het voorlopig ook geen zin om 64GB beschikbaar te stellen.

Veel ontwikkelaars zullen eerst wachten tot de prijs van de kaartjes omlaag gaan, voordat ze besluiten om een ‘grotere’ cartridge te gebruiken.

Vanuit persoonlijk aspect kunnen we dit alleen maar beamen. We zijn ook hier al toe aan een 2de Micro SD kaart voor onze Nintendo Switch. We hopen dat de trend echter in de toekomst positief zal mogen veranderen. Je moet gamers niet ‘problemen’ in de ontwikkel cyclus belasten.