Nintendo Switch ‘Pro’ zou een mini-LED display krijgen

Nintendo Switch ‘Pro’ zou een mini-LED display krijgen

Geruchten over een krachtigere herziene versie van het populaire Nintendo Switch-systeem doen al jaren online de ronde.

Maar de hoop is dat ze er ergens begin volgend jaar een zullen aankondigen. Een nieuw rapport dat op stoom is gekomen van Economic Daily News suggereert dat Nintendo op zoek is naar een nieuw mini-LED-display op het apparaat om het basisdisplay op het origineel te verbeteren en ook om de levensduur van de batterij te verlengen. hybride systeem, aangezien ze minder intensief zijn dan standaard LCD-schermen.

Een ander bedrijf dat naar verluidt deze weg inslaat, is Apple, dat bekend staat om hun premium maar kosteneffectieve productassortiment. Zoals altijd is dit slechts een gerucht en moet worden opgemerkt dat Nintendo niet heeft gesproken over een krachtigere herziene Switch-eenheid die in 2021 uitkomt.

Over Mini-LED

Mini-LED is een ander type achtergrondverlichting dat wordt gebruikt voor lcd-tv’s. Ze zijn kleiner dan Quantum Dots en bijna op pixelniveau. Ze zijn een vorm van miniatuurachterlichten die zijn geconfigureerd in een Full Array Local Dimming (FALD) -zone.

Ze worden gebruikt met QLED om een ​​veel betere controle over de achtergrondverlichting te bieden. Dit leidt tot een betere beeldkwaliteit die volgens sommigen vergelijkbaar is met OLED.

De kenmerken van Mini-LED zorgen voor een verbeterd contrast en helderheid die vergelijkbaar is met OLED. Net als OLED gebruikt Mini-LED technieken die controle op pixelniveau mogelijk maken. Hierdoor kan het niveau van diepere zwarttinten bereiken dat OLED-schermen kunnen bieden. OLED’s hebben geen achtergrondverlichting omdat ze zelf in staat zijn om zichtbaar licht uit te stralen.

Mini-LED’s zenden licht uit, maar hebben nog steeds een LCD-laag nodig om te verlichten om de kleur te reproduceren.