[FEIT] Pokémon voor Nintendo Switch krijgt nieuw real-time gevechtssysteem

[FEIT] Pokémon voor Nintendo Switch krijgt nieuw real-time gevechtssysteem

Een nieuwe Pokémon-game, dat kan eigenlijk maar 1 ding betekenen; nieuwe geruchten.

Het is niets nieuws dat veel informatie over aankomende Pokémon-games kan lekken voor de release, zo ook niet voor de aankomende Nintendo Switch release.

Bekende bronnen

Uit Chinese bronnen, welke ook Team Rainbow Rocket in Ultra Sun/Ultra Moon hadden voorspeld, blijkt dat het oude turn-based gevechtssysteem wellicht wordt vervangen door een real-time variant. Dit nieuwe systeem moet simpeler zijn dan zijn voorganger, maar behoudt wel het kiezen van aanvallen via een menu.

Deze informatie zou gewonnen zijn uit het in het Chinees vertaalde script van de game, wat al compleet schijnt te zijn.

Maar er is meer

Andere bronnen melden dat de game geen nieuwe Mega Evolutions zal bevatten, maar dat deze wel samen met de Z-Moves zullen terugkeren. De Z-Moves zullen dit keer geactiveerd worden via de motion controls van de Joy-Con.

Volgens de bronnen moet de game tegen het einde van 2018 of begin 2019 voor de Nintendo Switch verschijnen. Dat is toch nog relatief snel en het zou ook wel passen in de manier waarop Nintendo eigen grote releases aan het uitsmeren is over een periode.

Het is belangrijk dat deze informatie met een flinke korrel zout moet worden genomen. Nintendo en Game Freak hebben naast het bestaan van de game nog niks concreets aangekondigd, maar we weten dat er in Januari een Nintendo direct gepland staat en wie weet wat de Big N voor ons in petto heeft in deze editie.

Ad