Vervangt Nintendo het huidige multiplayer-serversysteem?

Vervangt Nintendo het huidige multiplayer-serversysteem?

Nintendo brengt naar verluidt belangrijke wijzigingen aan in de manier waarop ze omgaan met multiplayer op de Nintendo Switch. Dit rapport komt via verschillende leden van de datamining-community, waaronder Oatmealdome die eerder betrokken was bij datamining Animal Crossing: New Horizons , Smash Ultimate en andere titels.

Volgens hun bevindingen is Nintendo bezig met het vervangen van hun oude NEX-multiplayer-serversysteem door een nieuw systeem genaamd NPLN .

Het lijkt erop dat de Monster Hunter Rise-demo blijkbaar de eerste Nintendo-titel was die de nieuwe NPLN gebruikte voor zijn multiplayer.

Bye NEX

Een update voor het multiplayer-serversysteem van Nintendo heeft lang op zich laten wachten, aangezien ze het huidige NEX-systeem al minstens 18 jaar gebruiken, daterend uit het 3DS / WiiU-tijdperk.

Het is te vroeg om te bepalen welke mogelijke verbeteringen het nieuwe NPLN-systeem zou kunnen aanbrengen in de online multiplayer van de Nintendo Switch, maar hopelijk zal het in de toekomst leiden tot veel meer stabiliteit.