40 man betrokken bij de ontwikkeling van Mega Man 11

40 man betrokken bij de ontwikkeling van Mega Man 11

Capcom publiceerde onlangs een intern interview met Kazuhiro Tsuchiya, producent van Mega Man 11, waarin ze het hadden over het recente Mega Man-spel.

Klein team – geweldige dingen

Ongeveer halverwege het interview bespraken ze het team dat het spel ontwikkelde. Tsuchiya onthulde dat “ongeveer 40 mensen” betrokken waren bij de ontwikkeling van het spel, wat “een vrij klein aantal is in vergelijking met recente ontwikkelingsteams”.

Wat het waarom betreft, legde Tsuchiya uit;

Er zijn zeker voordelen voor een groter ontwikkelteam, maar met zoveel mensen betekent dit dat sommige niet in staat zijn de ontwikkeling in het spel als geheel te beïnvloeden. Met ongeveer 30 mensen is het net alsof je net genoeg personeel hebt voor het project. Het is heel duidelijk aan welke aspecten van het spel elke persoon de leiding heeft, zodat ze volledig zeker kunnen zijn van hun doelen en zich verantwoordelijk voelen tegenover hen. Ik heb het gevoel dat het ontwikkelteam de perfecte maat heeft voor een dergelijk project

Nou 40 mensen hebben een geweldig Mega Man-spel gemaakt, toch? Heb je Mega Man 11 al gespeeld op een van de consoles waarvoor hij werd uitgebracht?