A Ripple In Time – Pokemon Korte animatie – Daniel Arsham Collab

A Ripple In Time – Pokemon Korte animatie – Daniel Arsham Collab

In 2020 begon The Pokemon Company samen te werken met kunstenaar Daniel Arsham aan een Pokemon-kunstproject gebaseerd op ‘fictieve archeologie’.

The Pokemon Company heeft nu een reeks kunstshows aangekondigd die in 2022 rond Tokio zullen worden gehouden als onderdeel van deze samenwerking. De tentoonstellingen bevatten sculpturen van Pokemon in kwartskristal en brons, bronzen gietstukken van Pokemon-ruilkaarten en “schetsen en studies” met betrekking tot de kristallen Pokemon, allemaal in overeenstemming met het concept van “fictieve archeologie”.

The Pokemon Company heeft ook een korte cartoon uitgebracht met in de hoofdrol Ash en Pikachu, evenals de tijdreizende Pokemon Celebi, om de tentoonstelling te promoten. Tijdens een Pokemon-gevecht met een trainer die op Daniel Arsham lijkt, vervoert Celebi Ash en Pikachu per ongeluk naar de verre toekomst.

video
play-rounded-fill

A Ripple in Time

Arsham’s aanstaande “A Ripple in Time”-show in Tokio zal een reeks Pokémon-kunstwerken bevatten die zijn ontworpen om het verstrijken van de tijd weer te geven, voortbouwend op de bredere thema’s van zijn vorige twee Pokémon-projecten, “Relics of Kanto Through Time” en “Tijddilatatie.” “A Ripple in Time” zal een “geanimeerd werk” bevatten, geproduceerd door Arsham en Kunihiko Yuyama, de voormalige algemeen directeur van de Pokémon-anime die nu fungeert als creatief supervisor, naast schilderijen, tekeningen en Arsham’s kenmerkende Pokémon-beelden geïnspireerd door architectuur en het concept van fictieve archeologie.

Dit project kwam tot stand “op dringend verzoek van Arsham zelf”, volgens een persverklaring over de show, die samenwerkte met Yuyama om componenten van het geanimeerde kunstwerk te schetsen, variërend van storyboards tot afwerking.

Ad