Activision Blizzard overgenomen door Microsoft voor ongeveer $ 70 miljard

Activision Blizzard overgenomen door Microsoft voor ongeveer $ 70 miljard

Hoewel het geen Nintendo-nieuws is, kunnen we deze grote aankondiging niet overslaan; Activision Blizzard is onlangs gekocht door Microsoft, dus ja, je hebt het gerommel waarschijnlijk al gehoord.

Met de deal van $ 68,7 miljard bezit Microsoft nu een hele reeks beroemde gametitels, waaronder Diablo, Overwatch, Spyro, Crash Bandicoot en een hele reeks andere. Zodra de overeenkomst is gesloten, is Xbox van plan om “zoveel Activision Blizzard-games te leveren als ze kunnen binnen de Xbox Game Pass en PC Game Pass”, inclusief zowel oude als nieuwe titels, volgens de officiële verklaring.

De aankondiging komt iets meer dan twee jaar nadat Microsoft Zenimax / Bethesda Softworks, de studio achter The Elder Scrolls and Doom, kocht.

Microsofts reden om Activision Blizzard te kopen

Team Xbox brengt de makers van Call of Duty, Warcraft, Candy Crush, Tony Hawk, Diablo, Overwatch, Spyro, Hearthstone, Guitar Hero, Crash Bandicoot, StarCraft en meer samen.

Als groep hebben we de missie om iedereen op aarde het plezier en de kameraadschap van gamen te bezorgen. We hebben allemaal gehoord dat gamen de meest levendige en dynamische vorm van entertainment ter wereld is, en we hebben allemaal gezien hoe sterk de sociale connectie en kameraadschap zijn die gamen biedt.

Het is enorm opwindend om aan te kondigen dat Microsoft heeft besloten Activision Blizzard te kopen als onderdeel van ons doel.

De studio’s en teams van Activision Blizzard hebben gedurende vele decennia enorme bronnen van vreugde en respect gewonnen van miljarden mensen over de hele wereld. We zijn opgetogen dat we de kans hebben om samen te werken met de ongelooflijke, getalenteerde en toegewijde mensen van Activision Publishing, Blizzard Entertainment, Beenox, Demonware, Digital Legends, High Moon Studios, Infinity Ward, King, Major League Gaming, Radical Entertainment, Raven Software, Sledgehammer Games, Toys for Bob, Treyarch en elk ander team bij Activision Blizzard.

Activision Blizzard en Microsoft Gaming blijven onafhankelijk opereren totdat de overname is afgerond. Het bedrijf Activision Blizzard zal aan mij rapporteren als CEO van Microsoft Gaming zodra de aankoop is voltooid.

Na voltooiing zullen we zoveel mogelijk Activision Blizzard-games beschikbaar stellen via Xbox Game Pass en PC Game Pass, inclusief zowel nieuwe releases als games uit de uitgebreide bibliotheek van Activision Blizzard. Vandaag hebben we ook aangekondigd dat Game Pass de 25 miljoen leden heeft overschreden. Zoals gewoonlijk zijn we verheugd om meer waarde en fantastische games toe te voegen aan Game Pass.

Onze ambities voor Cloud Gaming zullen worden versneld door de geweldige merken in Activision Blizzard, waardoor meer mensen op meer locaties over de hele wereld kunnen deelnemen aan de Xbox-gemeenschap met behulp van telefoons, tablets, computers en andere apparaten die je al bezit. Games van Activision Blizzard worden op een aantal platforms gespeeld en we willen die gemeenschappen in de toekomst blijven ondersteunen.

Microsoft streeft als bedrijf naar diversiteit in elk facet van gaming, zowel onder werknemers als onder gamers. Individuele studioculturen zijn erg belangrijk voor ons. We denken ook dat creatieve prestaties en vrijheid onlosmakelijk verbonden zijn met het met fatsoen en respect behandelen van elk individu. Dit is een belofte waar we alle teams en leiders aan houden. We zijn verheugd om onze proactieve inclusiecultuur naar alle fantastische teams van Activision Blizzard te brengen.

Er is geen spannendere plek voor plezier en interactie dan videogames over de hele wereld. En er is nooit een beter moment geweest om te beginnen met spelen dan nu. We kijken ernaar uit om al onze vrienden van Activision Blizzard bij Microsoft Gaming te verwelkomen, terwijl we ernaar streven om iedereen het plezier en de community van gamen te bieden.

Het is onduidelijk of toekomstige Activision Blizzard-titels op dit moment exclusief voor Xbox zullen zijn.

Ad