Amiibo, indien nieuw, kan nu in de doos worden gescand

Amiibo, indien nieuw, kan nu in de doos worden gescand

Verzamelaars van in-box amiibo-figuren kunnen nu de nieuwere beeldjes in de game gebruiken zonder ze uit hun verpakking te hoeven halen.

Volgens een recent bericht van het Twitter-account @AmiiboNews heeft Nintendo de folie verwijderd die klanten ervan weerhield amiibo te scannen terwijl ze nog in de doos zaten na de heruitgave van de Kirby-amiibo. Dit betekent dat verzamelaars hun nieuwere amiibo nu verzegeld in hun doos kunnen bewaren om ze te beschermen tegen stof en vuil, terwijl ze nog steeds kunnen genieten van de in-game bonussen die worden geboden door ze te scannen!

Dit is echt een welkome ontwikkeling, omdat amiibo-eigenaren het beste van twee werelden kunnen hebben. Hopelijk is dit geen eenmalige gebeurtenis, en toekomstige amiibo-lanceringen en heruitgaven zullen de folie niet in het pakket bevatten.

Wat zijn amiibo?

Amiibo is Nintendo’s merk van speelgoedachtige beeldjes die kunnen worden gebruikt om functies in verschillende games op veel Nintendo-platforms te ontgrendelen.

De beeldjes zijn leuk om te verzamelen, omdat het nauwkeurige afbeeldingen zijn van bekende videogamekarakters. Toch zijn ze functioneel. Amiibo-speelgoed kan communiceren met goedgekeurde videogames via geïntegreerde technologie, waardoor gegevens kunnen worden verzonden van en naar een reeks spelsystemen, waaronder de Nintendo Switch, Wii U en de nieuwe Nintendo 3DS.

Hoe werkt Amiibo?

Elke amiibo (meervoud: “amiibo”) is gevormd om op een videogamekarakter te lijken en heeft een verborgen radiofrequentie-identificatie (RFID)-chip. Wanneer een speler een compatibel Nintendo-systeem gebruikt om de RFID-chip in een amiibo te scannen, begrijpt het systeem welke amiibo het is en gedraagt ​​het zich naar behoren.

De specifieke gevolgen verschillen van game tot game. Sommige games, zoals Super Smash Bros., stellen spelers in staat informatie op te slaan in hun amiibo, waardoor ze personages kunnen personaliseren, gegevens kunnen opslaan en het opgeslagen materiaal op de consoles van vrienden kunnen spelen.

De meeste games en amiibo communiceren in een alleen-lezen modus. Dat wil zeggen, de console scant de amiibo en informeert de game in zijn soort, maar brengt geen wijzigingen aan in de amiibo. Als je de amiibo onder deze omstandigheden scant, ontgrendel je vaak een personage, skin, level of krijg je een of ander speciaal effect.

Ad