Animal Crossing: Pocket Camp 25 miljoen keer gedownload

Animal Crossing: Pocket Camp 25 miljoen keer gedownload

Apptopia heeft bekend gemaakt dat al maar liefst 25 miljoen eigenaren Animal Crossing: Pocket Camp op hun telefoon hebben staan.

Hiermee heeft het qua downloads een veel sterkere launch dan Fire Emblem, wat volgens het bedrijf vooral populair is in Japan. Dit komt volgens hen vooral door de veel krachtigere merknaam van Animal Crossing.

Apptopia ziet echter ook wat obstakels: zowel Fire Emblem Heroes als Super Mario Run deden het veel beter op het gebied daadwerkelijke omzet. Ze benoemen hierbij het ontbreken van een multiplayer-mode als reden.

Opbrengst

Op dit moment staat de teller voor Pocket Camp op $17 miljoen. Apptopia verwacht echter dat Heroes tegen het einde van dit jaar 110 miljoen dollar heeft opgeleverd. Het volledige statement van de website is als volgt:

“Ondanks dat de omzet niet geweldig is, had Animal Crossing: Pocket Camp een veel sterkere lancering dan Fire Emblem Heroes qua downloads. Het heeft een veel sterkere wereldwijde merknaam en spelersaantal, terwijl Fire Emblem vooral populair is in Japan.”

Animal Crossing: Pocket Camp is sinds 22 november verkrijgbaar voor iOS en Android.