Bandai Namco handelsmerk geregistreerd voor Klonoa Phantasy Reverie Series in Canada en Europa

Bandai Namco handelsmerk geregistreerd voor Klonoa Phantasy Reverie Series in Canada en Europa

Bandai Namco heeft in december 2021 in zowel Canada als Europa handelsmerken gedeponeerd voor “Klonoa Phantasy Reverie Series” – wat aangeeft dat er mogelijk een Klonoa-project in de maak is. Dit is niet de eerste keer dat we horen dat Klonoa mogelijk terugkeert.

In 2019 registreerde Bandai Namco een mysterieus handelsmerk voor “Klonoa of the Wind Encore” – wat aangeeft dat er mogelijk een moderne remaster van de Klonoa-serie in de maak is. Meer recentelijk dit jaar heeft Bandai Namco ook handelsmerken gedeponeerd voor zowel “Waffuu Encore” als “1&2 Encore” in Japan – waarbij “Waffuu” meestal verwijst naar de slogan van de titulaire held van de serie.

Dit alles lijkt erop te wijzen dat het bedrijf plannen heeft om geremasterde versies van de eerste twee Klonoa-games uit te brengen. We zullen het natuurlijk pas zeker weten als Bandai Namco een officiële aankondiging doet.

Over Klonoa

Klonoa is een videogameserie gemaakt door Namco en Klonoa Works, evenals de naam van het titulaire personage van de serie. Het personage en de serie werden gelanceerd met de release van Klonoa: Door to Phantomile voor de PlayStation in 1997.

Het personage Klonoa heeft kenmerken van een hond, kat en konijn, maar is niet expliciet een bepaald dier.

Hij wordt in de games en manga beschreven als een “Dream Traveler”, die voorbestemd is om naar verschillende plaatsen te reizen waar de staat van dromen in gevaar is, maar hij is zich daar zelf niet van bewust. Zijn traditionele stemacteur is Kumiko Watanabe, hij wordt ingesproken door Eric Stitt in de Engelse versie van de remake van de eerste game. Hij heeft Namco’s mascotte Pac-Man op de zijkant van zijn blauwe hoed. Hij wil een held zijn, is jong en goedhartig en is bereid tegen alle verwachtingen in te gaan om ervoor te zorgen dat gerechtigheid wordt gediend. Hij is gemakkelijk in staat om vrienden te worden met personages die zijn zaak steunen. Zijn houding is onschuldig en zelfs een beetje naïef, zoals blijkt uit Klonoa 2: Lunatea’s Veil.

Klonoa is ontworpen door Yoshihiko Arai. Arai’s eerste ontwerp, “Shady”, had een schaduwachtig uiterlijk. Hij vond het gebrek aan kleur echter niet smaakvol en liet het ontwerp vallen. Zijn volgende ontwerp werd gemaakt met karakteristieke dierenogen en lange oren, omdat Arai voelde dat de ogen en het silhouet van een persoon de kenmerken zijn die worden opgemerkt wanneer ze voor het eerst worden ontmoet. Hij voegde een grote hoed toe met een Pac-Man-embleem erop en een kraag om het personage een kinderlijke en energieke kwaliteit te geven. Het ontwerp werd bewaard en gebruikt voor Klonoa.

Ad