Bloomberg: Nintendo trekt zich terug uit mobiel gamen

Bloomberg: Nintendo trekt zich terug uit mobiel gamen

Bloomberg meldt dat Nintendo blijkbaar heeft besloten af ​​te zien van grote nieuwe mobiele gaming-projecten na teleurstellende resultaten op de overvolle markt.

Nintendo-president Shuntaro Furukawa zei deze maand: “We zijn niet per se van plan om veel nieuwe applicaties voor de mobiele markt uit te brengen.”

Mobiel is niet het ding van Nintendo

Terwijl de mobiele games van andere bedrijven bloeiden tijdens de pandemie van het coronavirus, zijn sommige Nintendo-games achteruitgegaan, waaronder Super Mario Run en de Mario Kart Tour’s Subscription Pass.

Nintendo had eenvoudigweg moeite om het juiste model voor het maken van geld te vinden, en het bedrijf wilde spelers niet vragen veel uit te geven aan games uit angst het merk te verpesten.

Serkan Toto over de kwestie

“Sinds de release van Mario Kart Tour in het najaar van 2019 is de mobiele pijplijn van Nintendo leeg”, zegt Serkan Toto, een consultant voor mobiele games in Tokio. “In zekere zin verminderde het enorme succes van Nintendo op de console de noodzaak en de druk om middelen in mobiel te zetten.”

“Je hebt een actieve langlopende franchise nodig met honderden aantrekkelijke personages om een ​​goed gachaspel te maken en dan moet je elke maand nieuwe personages toevoegen om spelers te behouden,” zei Yasuda. “Fire Emblem is de enige Nintendo-franchise die dat kan.”

“Er zullen nieuwe smartphonegames komen, maar het is zeer waarschijnlijk dat dit slechts alibi-releases zijn om aandeelhouders tevreden te stellen”, aldus Toto.


Persoonlijk denk ik echt dat Nintendo beter weg kan blijven van de mobiele markt. Ze hebben een geweldig systeem in de Nintendo Switch … en titels voor mobiel afzwakken … is gewoon de tijd en moeite niet waard.

So long king mobile!

Ad