Breath of the Wild scoort tijdens Golden Joystick Awards

Breath of the Wild scoort tijdens Golden Joystick Awards

We naderen het einde van het jaar en dat betekent dat het weer tijd is voor de jaarlijkse prijzen in de gaming-industrie.

Vorige week berichtten we over de nominaties voor de Game Awards, waar zowel Super Mario Odyssey als The Legend of Zelda: Breath of the Wild grote kans maken, bijvoorbeeld op de felbegeerde ‘Game of the Year’-titel. En hoewel de Game Awards wellicht de grootste en meest belangrijkste prijzen zijn, bestaan ook andere prijsuitreikingen, waaronder de Britse Golden Joystick Awards.

Golden Joystick Awards

De Golden Joystick Awards 2017 vonden onlangs al plaats. Hoewel Mario’s nieuwste avontuur hier niet aan bod kwam, was er een mooie plek weggelegd voor The Legend of Zelda: Breath of the Wild.

Het spel won namelijk de Ultimate Game of the Year award, evenals een prijs voor beste audio, beste Nintendo-game van het jaar en de Critics’ Choice Award.

Nintendo EPD werd daarnaast bekroond als beste studio van het jaar. De ontwikkelaars Eiji Aonuma, Satoru Takizawa, Takuhiro Dohta en Hajime Wakai welke gewerkt hebben aan The Legend of Zelda – Breath of the Wild, bedankte de fans voor alle lof.

video

Ad