CD Projekt Red is begonnen met het werken aan een nieuwe Witcher-game

CD Projekt Red is begonnen met het werken aan een nieuwe Witcher-game

CD Projekt Red, de makers van de veelgeprezen The Witcher-franchise, heeft op hun officiële website onthuld dat de productie van een nieuwe game in de serie is begonnen.

Voor het project is het team overgestapt van REDengine naar de krachtige Unreal Engine 5 van Epic Games. De volgende Witcher-game bevindt zich naar verwachting in de beginfase van de productie en zal dus pas over vele jaren worden gepubliceerd. CD Projekt Red weigerde te zeggen wanneer het spel zal worden uitgebracht of wanneer het zal worden ontwikkeld.

CD Projekt Red geeft aan;

“We zijn verheugd om aan te kondigen dat de volgende game in The Witcher-serie momenteel in productie is en een nieuw tijdperk inluidt voor het merk.”

We gaan over van REDengine naar Unreal Engine 5 en we starten een meerjarige strategische samenwerking met Epic Games. Het omvat niet alleen licenties, maar ook technische ontwikkeling van Unreal Engine 5 en, indien van toepassing, mogelijke toekomstige versies van Unreal Engine. Het belangrijkste doel van onze samenwerking met de ontwikkelaars van Epic Games is om de engine aan te passen voor open-wereldervaringen.

Er zijn momenteel geen feiten meer over de game, zoals een ontwikkelingstijdlijn of een releasedatum, beschikbaar.

De Cyberpunk 2077-technologie, REDengine, wordt nog steeds gebruikt bij het maken van de toekomstige Cyberpunk 2077-uitbreiding.”