Conker Maker – Rare IPs keren onvermijdelijk terug

Conker Maker – Rare IPs  keren onvermijdelijk terug

Microsoft heeft Rare in 2002 overgenomen. Dit maakte het moederbedrijf van Xbox Studios Rare mogelijk en beperkte de zeldzame games sindsdien op consoles.

Maar dat is recent veranderd met releases van games zoals Cuphead.

Microsoft vindt het misschien ok?

De first-party studio-baas van het bedrijf heeft zelfs aangegeven dat hij Xbox-ontwikkelaars zoals Rare in de toekomst nieuwe games voor concurrerende platforms, zoals Nintendo Switch, zou laten maken.

Chris Seavor, de maker van Conkers’ Bad Fur Day,  die bijna 20 jaar bij Nintendo en Microsoft werkte, vertelde Video Games Chronicle dat hij vindt dat de klassieke IP’s van Rare beter op Nintendo-platforms kunnen worden geplaatst.

Onvermijdelijk

“Het is belangrijk, heel belangrijk, maar het was ook onvermijdelijk,” zei hij over de mogelijkheid dat klassieke Rare IP zou kunnen terugkeren naar Nintendo-platforms. “Je hoeft alleen maar te kijken naar de reactie op Banjo’s verschijning in Smash om te zien dat dit puur een fan-gedreven ding was, en fans zijn als niets anders een luidruchtige en strijdlustige groep. Ik bedoel, het is tenslotte een afkorting van ‘Fanatic’.

“Of ze zo hard zullen zijn over de andere IP’s inclusief Conker, staat ter discussie … ik zou het niet waarschijnlijk zeggen.”

Seavor schrijft deze bewering toe aan de reactie op de verschijning van Banjo-Kazooie in Smash Bros. Hij stelt dat de zeldzame catalogus van Rare misschien beter geplaatst is bij zijn voormalige moederbedrijf, Nintendo.

“Ja natuurlijk zijn ze,” zei hij. “Ik heb altijd gedacht dat Microsoft de juiste beslissing heeft genomen om Rare te kopen, maar om alle verkeerde redenen. Dat wezen, zodat niemand anders ze kon hebben.

“Ik ben weer een beetje facistisch (shock!), Ze wilden ook proberen door te breken op de Japanse markt die MS weinig succes heeft gehad (en nog steeds doet) op het grondgebied. Het is eigenlijk geen eind om naar deze Smash-deal te kijken als weer een paar kleine stappen hiernaar toe. “

Ad