De grote primeur van SEGA was Fog Gaming; cloud gaming-service voor arcades

De grote primeur van SEGA was Fog Gaming; cloud gaming-service voor arcades

Famitsu merkte een nieuwe cloudspelservice op voor Japanse arcades waaraan SEGA momenteel werkt in het kader van de afdeling voor ontwikkeling van hulpbronnen en ontwikkeling.

Het heet Fog Gaming en kan revolutionair zijn voor de arcade-industrie. Dit is wat we tot nu toe weten:

Over Fog Gaming

Fog Gaming zou arcades in heel Japan hergebruiken als onderdeel van de cloud, evenals de CPU’s en GPU’s van channel arcade-spelmachines, wat zou leiden tot lagere kosten. Dit zou een zeer lage latentie opleveren en het concept is vergelijkbaar met fog computing.

Spelers kunnen genieten van spellen van hoge kwaliteit en arcades kunnen zelfs na kantooruren geld verdienen.

Hoe het werkt

Sega zou arcade-machines gebruiken als de “technische ruggengraat” van de service, vooral na kantooruren, zodat de arcade-eigenaren zelfs wanneer ze gesloten zijn van de machines kunnen profiteren. Het belangrijkste idee hierachter is dat het vertragen van games vanaf een locatie dichter bij gamers de vertraging zou verminderen.

Door te vertrouwen op de CPU’s en GPU’s van de machines, beweert Sega “ultra-lage latentie” te kunnen bieden aan gebruikers, aangezien latentieproblemen een groot probleem vormen voor de huidige cloudgebaseerde streamingdiensten. Een aantal van deze services is de afgelopen jaren begonnen op te duiken, met Google Stadia en PlayStation’s PlayStation Now als koplopers.