De naamgever van Mario is helaas niet meer

De naamgever van Mario is helaas niet meer

Lang geleden, in 1981, huurde Nintendo of America een Tukwila-magazijn. De eigenaar van dit magazijn was Mario Segale.

In die tijd was het eerste spel van Donkey Kong in ontwikkeling. Mario was nog steeds bekend als Jumpman en Pauline was nog steeds bekend als Lady. Nintendo was echter op zoek naar de juiste namen voor deze personages. Pauline heeft haar naam gekregen van de vrouw van een medewerker van Nintendo of America.

Maar Mario, nou hij kreeg zijn naam van Mario Segale. Min of meer omdat Miyamoto de heer Segale om wat input heeft gevraagd.

Mario Segale

Mario Segale

Helaas is Mario Segale op 84-jarige leeftijd overleden. Volgens Kotaku was hij “omringd door zijn familie in Tukwila, Washington”. Kotaku zegt dat zijn overlijdensadvertentie hem beschrijft als “iemand die hield van jagen, vissen, zijn vliegtuig en zijn kijk op de Puget Sound”.

Het overlijdensbericht zegt ook dat “terwijl hij de inspiratie was voor de naam van Nintendo’s ‘Super Mario’ uit het feit dat ze in de jaren ’70 huurders waren in zijn bedrijventerrein, hij altijd bekend was met de bekendheid en in plaats daarvan wilde worden bekendgemaakt voor wat hij in zijn leven en niet voor wat Mario is geworden “.

Mr Segale, u bent een onbezggnen held … wij groeten u omdat u zo nederig bent gebleven en niet in de spotlights heeft willen staan als naamgever en dergelijke.

Ad