Deltarune Chapter 1 – Jaren om te ontwikkelen, team nodig om te voltooien

Deltarune Chapter 1 – Jaren om te ontwikkelen, team nodig om te voltooien

Onlangs heeft Undertale-maker Toby Fox zijn nieuwste project uitgebracht: het eerste hoofdstuk van ‘Deltarune’. Het lijkt er echter op dat het nieuwe spel misschien moeite heeft om de voltooiing te zien.

Laten we wat dieper in gaan op Deltarune

In een recent Twitlonger bericht, besprak Fox de ontwikkeling achter de gratis demo. Een van de grootste uitdagingen was dat de korte demo jaren in beslag nam om te voltooien, vanwege de hogere productiewaarde van de game:

“Het duurde echter een paar jaar voordat de demo van DELTARUNE werd gemaakt. Veel dingen maken dit spel moeilijker te maken dan het laatste tijd. De graphics zijn veel gecompliceerder en spelen niet naar mijn sterke punten (zwart-wit gevechtsgrafiek was gemakkelijk …) Het vechtsysteem is veel gecompliceerder door meerdere personages.

De overworld en andere secties zijn gecompliceerder vanwege meerdere karakters. Het hebben van meerdere hoofdpersonen is veel moeilijker om te schrijven, vooral om iedereen goed te introduceren in hoofdstuk 1. De hele stad moest correct gemaakt worden bij de eerste poging om goed in te stellen voor de rest van het spel. “Kennelijk zag Fox in dat hij het spel niet alleen kon afmaken, zoals hij meestal met Undertale deed. De enige oplossing, zegt hij, is om een ​​team te helpen bij de ontwikkeling: het is in wezen niet mogelijk om deze game als één persoon (en Temmie) te maken.

Het is echter mogelijk om de game te maken als ik een team kan maken. Dus ik ga proberen een team te maken. Omdat ik dit echt wil maken. Maar ik kan misschien niet slagen omdat ik geen ervaring heb met het leiden van een team en ik heb geen idee met wie ik ga werken.

Plannen

Uiteindelijk toonde Toby enkele theoretische plannen om het spel uit te brengen. Hoewel hij niet zeker was over de prijzen of platformen waarmee het spel zou beginnen, wilde hij zijn fans niet misleiden door pre-orders te gebruiken: je koopt alle hoofdstukken tegelijk als één aankoop. Dat is de enige optie.

Ik doe geen pre-orders omdat ik die niet leuk vind. Het lijkt gewoon de beste manier om niemand te verbranden. Prijs is onbekend. Het hangt er vanaf hoe lang het spel is, en hoeveel het kost om te maken … Ik weet niets over welke consoles, etc. het zal uitkomen want tegen de tijd dat het uitkomt, kunnen we op Playstation 14 zijn of zoiets .

Helaas lijkt het onwaarschijnlijk dat Deltarune snel tot consoles komt, tenzij Toby Fox de benodigde middelen kan verzamelen. Laten we hopen dat andere videomakers of ontwikkelaars aanbieden om hem in de toekomst een handje te helpen.

Ad