Digitale verkopen – Meer dan 900 Miljoen eerste ooit in een fiscaal jaar

Digitale verkopen – Meer dan 900 Miljoen eerste ooit in een fiscaal jaar

Tijdens Nintendo’s briefing van beleggers voor het fiscale jaar eindigend op 31 maart 2019, sprak het bedrijf over de groeiende digitale verkoop die het bedrijf heeft doorgemaakt.

Digitale verkopen

Dankzij de lancering van Nintendo Switch Online had de digitale verkoop in het fiscale jaar eindigend op 31 maart 2019 voor het eerst in de geschiedenis van het bedrijf meer dan 100 miljard yen overschreden. Dat is bijna het dubbele van alle digitale verkopen in het fiscale jaar eindigend op 31 maart 2018.

Houd in gedachten dat digitale verkoop onder meer software omvat die is gebaseerd op de Nintendo eShop, DLC, microtransacties en Nintendo Switch Online.

De digitale verkoop is enorm toegenomen sinds de lancering van Nintendo Switch. Deze grafiek vergelijkt de verkoop van digitale inhoud binnen onze speciale activiteiten voor videogameplatformen door de jaren heen. De omzet verdubbelde bijna in het fiscale jaar eindigend maart 2019 in vergelijking met het vorige fiscale jaar en overschreed voor het eerst de 100 miljard yen.

De Nintendo Switch-activiteiten zijn het afgelopen jaar uitgebreid, niet alleen in downloadversies van softwarepakketten, maar ook in software voor downloads en add-on, plus bijdragen van Nintendo Switch Online.

Opmerking: Verkopen omvatten pro-rated Nintendo Switch Online-lidmaatschappen, gebaseerd op het deel van de abonnementsperiode dat is verstreken.