DOOM OST vinyl en CD deze zomer

DOOM OST vinyl en CD deze zomer

Laced Records heeft aangekondigd samen te werken met Bethesda en ID Software om de originele soundtrack van DOOM naar de fysieke audioformaten deze zomer te brengen. De soundtrack is momenteel beschikbaar op verschillende muziekstreaming services.

Hoe de DOOM OST ontstond

Gesneden in de wereldberoemde Abbey Road Studios, de DOOM (Original Game Soundtrack) zal beschikbaar zijn in vier formaten, verspreid over een Deluxe Double CD, Double Vinyl met 20 favoriete tracks geselecteerd door de ontwikkelaars, een Special Edition Four-Disc Vinyl en een Special Limited Edition Vinyl Box Set – geperst op rode 180g wax, deze Hellish 4 LP-collectie bevat de Deluxe Double CD en een op maat gemaakte DOOM draaitafel slipmat. De speciale gelimiteerde editie vinyl boxset zal alleen via pre-order verkrijgbaar zijn voor een beperkte periode die eindigt op 2 mei 2018 direct van Laced Records.

A Game Awards 2016 Winnaar voor beste muziek / sound design en BAFTA Games Nominee voor de beste muziek- en audioprestatie, de DOOM (Original Game Soundtrack) brengt de handelsmerk puls-bonzende en demon-stomping audio-ervaring aan fans voor het eerst op een fysieke schijf .

Samengesteld door oude Bethesda-medewerker Mick Gordon, channelt zijn donkere en intense visie industrieel metaal om DOOM’s handelsmerk van brute kracht fantasy-gameplay over 31 synthesizers en met metaal gevulde tracks te spiegelen, verspreid over twee uur runtime.

Een echt passieproject, het opnameproces, zag Gordon de afbeelding van DOOM’s Hell voorstellen door de rol van energie in de geluidsproductie, door de fysieke eigenschappen van analoge apparatuur aan digitale bronnen te geven.

Om de kracht van de hel en zijn corrupte Argent-energie na te bootsen, creëerde Mick het “DOOM-instrument”. Bestaande uit zuivere sinusgolfinvoer die is gericht in vier afzonderlijke geluidsverwerkingsketens en een verscheidenheid aan nabewerkingstechnieken, stelde het Gordon in staat dynamisch gegenereerde geluiden te ‘corrumperen’.

Verdere callbacks naar de legacy en beeldspraak van de franchise worden gevonden omdat de kenmerkende krijsende gitaarlijnen van de soundtrack zijn gelaagd met de kettingzaagaudio uit de oorspronkelijke titel uit 1993.

Fans kunnen alle edities van de soundtrack via de Laced Records-winkel vooraf bestellen: Noord-Amerika: http://www.lacedrecords.com 
RIJ: http://www.lacedrecords.co 

Beschikbare formaten

Deluxe Double CD: met een premium triple gatefold sleeve en direct verkrijgbaar bij Laced Records en deelnemende retailers wereldwijd (RRP: $ 15.00)

Dubbel lp: gedrukt op 180g bloedrood vinyl en compleet met premiumverpakkingen bevat deze versie 20 favoriete tracks die door de ontwikkelaars zelf zijn geselecteerd. Direct beschikbaar bij Laced Records en deelnemende retailers wereldwijd (RRP: $ 35,00)

Special Edition X4LP: Cut op de legendarische Abbey Road Studios deze vier-disc vinylset is ingekapseld in dubbele harde slip gevallen en beschikt over premium bedrukte binnenste mouwen met DOOM-artwork. Ingedrukt op zwart vinyl bevat het de volledige DOOM-soundtrack en kan het direct worden besteld bij de Laced Records-winkel en de deelnemende retailers wereldwijd (RRP: $ 80,00)

Speciale gelimiteerde editie X4LP: de speciale editie met vier schijven wordt geleverd met alle toeters en bellen van de

Standaardeditie X4LP maar is gedrukt op 180 gram bloedrood vinyl en voegt de Deluxe Double CD toe, plus een aangepaste draaitafel-slipmat. De speciale editie is alleen beschikbaar via pre-order voor een 14-dagenvenster dat eindigt op 2ndMay 2018, rechtstreeks van de Laced Records-winkel. (RRP: $ 100,00)

Alle formaten zijn momenteel alleen voorbestelling en worden in Q3 2018 verzonden
DOOM (Original Game Soundtrack) is momenteel beschikbaar om te downloaden en te streamen.