Door fan gemaakte Mario Royale moest veranderen

Door fan gemaakte Mario Royale moest veranderen

Slechts enkele dagen na de reportage is fan-made Mario Royale vernieuwd als “DMCA Royale” door een schijnbaar ophouden en ophouden van Nintendo.

Het was te mooi om te kunnen blijven bestaan

In het geval je het gemist hebt, was Mario Royale een Mario-fangame die de populaire Battle Royale-trend in zijn gameplay verwerkte. Spelers speelden 75 andere mario’s om hetzelfde niveau te behalen, allemaal op hetzelfde scherm, en zelfs met de mogelijkheid om tot op zekere hoogte met elkaar te communiceren.

Het kwam echter allemaal tot een einde nadat de maker van de fangame InfernoPlus blijkbaar een DMCA kreeg aangeboden door Nintendo’s advocaten, bevestigd op de originele YouTube-video van Mario Royale;

video

DMCA Royale

Zoals je kunt zien, staat Mario Royale nu bekend als DMCA Royale vanaf 23 juni 2019. Het bevat een nieuwe niet-Mario-tegelset samen met een nieuwe niet-Mario-held, die blijkbaar genoeg was voor Nintendo om de claim te laten vallen.

Hoewel het verwijderen van de Mario-branding het project jammer genoeg enigszins aan aantrekkingskracht ontneemt, kunnen fans in ieder geval nog steeds genieten van het spel in hun huidige staat, in plaats van dat het voorgoed verdwijnt.

Laten we hopen dat Nintendo hier tenminste van heeft geleerd dat Mario Royale moet gebeuren!

Ad