Duitsland: gerechtelijke stappen tegen de niet te stoppen pre-orders van Nintendo

Duitsland: gerechtelijke stappen tegen de niet te stoppen pre-orders van Nintendo

Degenen van jullie die zijn Nintendo Switch-spellen vooraf bestellen, zullen gemerkt hebben dat Nintendo je niet toestaat om pre-orders in de eShop te annuleren.0

Geen weg terug

Er wordt vermeld wanneer u naar de pre-order gaat dat het niet kan worden geannuleerd en het geld zal worden opgenomen. Sommige mensen hebben geprobeerd de klantenservice te bellen om hen om een terugbetaling te vragen, maar dat lijkt niet mogelijk te zijn.

Landen zijn het daar niet mee eens

De Noorse Consumentenraad was de eerste die dit probeerde te veranderen en nu heeft de Duitse consumenten beschermingsautoriteit samengewerkt met de Noorse consumentenraad en juridische stappen ondernomen tegen Nintendo Europe, dat in Duitsland is gevestigd.

Het kan meer dan een jaar duren om een soort vonnis te bereiken en als de Noorse Consumentenraad en de Duitse autoriteit voor consumentenbescherming succesvol zijn, zou dit van toepassing kunnen zijn op de hele EU. Hier zijn de details van Eurogamer:

Nintendo cited article 16 of European Consumer Law Directive 2011/83 in defence, which says it doesn’t have to allow cancellation if “the performance has begun with the consumer’s prior express consent, and with the acknowledgement that he will lose his right of withdrawal once the contract has been fully performed by the trader

Maar zoals de Noorse Consumentenraad oorspronkelijk beweerde:

The company plainly states that all purchases are final. According to the right of withdrawal laid down in the Consumer Rights Directive, such terms are illegal. Until the game can be downloaded and launched, the seller cannot prohibit the consumer from cancelling their pre-order.

Wat denken jullie, moet Nintendo toestaan terug te kunnen komen op een pre-order? Persoonlijk denk ik dat mensen met toegang tot een eShop oud en verstandig genoeg moeten zijn om te bepalen, ik wil dit echt wel of niet … toch?