EA Codemasters deal in de maak ter waarde van $ 1,2 miljard

EA Codemasters deal in de maak ter waarde van $ 1,2 miljard

EA lijkt Take-Two te hebben verslagen en zal de Britse racestudio Codemasters overnemen in een deal ter waarde van naar schatting $ 1,2 miljard.

Take-Two was oorspronkelijk van plan om de ontwikkelaar achter F1-games, Dirt and Grid, over te nemen, maar Electronic Arts heeft hen overtroffen als het gaat om het uitdelen van meer voor de studio.

Codemasters zei in een verklaring dat het bod van EA superieur was aan het bod van Take-Two in contanten en aandelen van 485 pence per aandeel.

EA Chief Executive Officer Andrew Wilson 

With the full leverage of EA’s technology, platform expertise, and global reach, this combination will allow us to grow our existing franchises and deliver more industry-defining racing experiences,

Citi analysts

We think Codemasters is an attractive asset with a lot of the qualities a consolidator might look for… It also has a strategic relationship with Chinese operator NetEase, offering a direct route in the lucrative Chinese market

Over Codemasters

Codemasters maken al meer dan 30 jaar iconische games. We zijn een wereldleider in de ontwikkeling van racetitels en groeien tot meer dan 450 fantastische mensen in onze 3 Britse studio’s – plus Kuala Lumpur en Pune in Azië. We zijn de hoeders geweest van een aantal van de meest aanbeden intellectuele eigendommen en zijn er trots op de thuisbasis te zijn van DiRT en de officiële spellen van FORMULA ONE ™.

Als een trotse, onafhankelijke, ambitieuze ontwikkelaar zetten we ons groeitraject voort en bouwen we getalenteerde teams om ons verder te helpen naar een nog spannendere toekomst. Onze cultuur is inspirerend, dynamisch, ondersteunend en inclusief en bevordert een omgeving van creativiteit en nieuwsgierigheid. We zijn voortdurend op zoek naar wat we hierna kunnen bereiken.

Ad