EA heeft Codemasters overgenomen

EA heeft Codemasters overgenomen

EA heeft bevestigd dat het topstudio Codemasters heeft overgenomen. De overname voor de studio achter F1, Project CARS, GRID, Dirt, WRC en meer was $ 1,2 miljard waard.

Dit betekent dat EA nu de volgende prestigieuze videogamestudio’s bezit; Codemasters, DICE, Respawn, EA Sports, Criterion en Bioware.

EA’s Matt Bilbey en Codemasters CEO Frank Sagnier merkten op

EA executive vice president van strategische groei Matt Bilbey

Onze gecombineerde expertise op de markt, samen met onze partnerschappen, onze relaties, onze inzichten, analyse- en marketinginformatiemogelijkheden bij EA, zijn allemaal toonaangevend in de branche. En we zien een geweldige kans om deze te gebruiken om het bereik en het potentieel van de geweldige games van Codemasters uit te breiden.

We hebben een netwerk van meer dan 430 miljoen spelers die van geweldige games houden, en enkele van de meest opwindende kansen liggen in het creatieve potentieel dat we zien voor onze gecombineerde groepen. Codemasters wordt onderdeel van een creatief collectief bij EA, naast DICE, Respawn, EA Sports, Criterion en Bioware, en brengt frisse ideeën, nieuwe manieren van denken en een schat aan expertise die we allemaal kunnen delen – en spelers zullen de vruchten plukken .

Codemasters CEO Frank Sagnier

Dankzij de samenwerking met EA kunnen onze teams onze veelgeprezen franchises naar nieuwe hoogten tillen en een enorm wereldwijd publiek bereiken via hun spelersnetwerk. Samen kunnen we het landschap van racegames opnieuw definiëren om nog aantrekkelijkere ervaringen te creëren voor racefans over de hele wereld.

Als gecombineerde groep bieden Codemasters en EA een schat aan mogelijkheden.

Sommige hiervan kunnen we al zien, maar we zijn het meest enthousiast over wat we nog niet weten dat er gaat komen. Codemasters en onze eigen studio’s zijn zeer creatieve en innovatieve groepen – hoe ze samenwerken, wordt bepaald door de creatieve en ontwerpbeslissingen die ons in staat stellen om games te maken.

Het lijkt erop dat meer van de grote spelers links en rechts studio’s kopen en sommige van deze deals zijn enorm. We hopen dat Nintendo een goede manier vindt om bij te blijven. Ook al bevinden ze zich in een eigen ruimte met de Nintendo Switch.

Ad