Embracer Group – Wil Limited Run Games en meer overnemen

Embracer Group – Wil Limited Run Games en meer overnemen

Je herinnert je misschien dat Embracer Group een paar maanden geleden de krantenkoppen haalde toen het verschillende ontwikkelstudio’s en intellectueel eigendom (IP) kocht dat vroeger eigendom was van Square Enix. Nou, het lijkt erop dat ze nog niet klaar zijn omdat ze veel nieuwe dingen hebben gekocht.

Embracer Group is op jacht?

Embracer Group heeft gezegd dat ze Limited Run Games, Singtrix, Tuxedo Labs, Tripwire Interactive, Tatsujin (wat opmerkelijk is omdat buitenlandse studio’s meestal geen Japanse bedrijven kopen), Bitwave Games, Gioteck en een andere pc/console zullen kopen gamingbedrijf dat nog niet is genoemd. Ze kopen ook Middle-earth Enterprises, een bedrijf dat de meeste rechten bezit op het Lord of the Rings-universum als het gaat om films, videogames, bordspellen, merchandise, themaparken en toneelproducties.

Embracer Freemode, een nieuwe operationele groep die is opgericht om een ​​aantal van deze kleine tot middelgrote bedrijven te ondersteunen, erin te investeren en te laten groeien, is verantwoordelijk voor al deze overnames. Embracer Group denkt dat al deze aankopen ongeveer SEK 8,2 miljard zullen kosten, ofwel ongeveer USD $790 miljoen.

Embracer Group heeft verschillende volledige PR-verklaringen uitgebracht die uitleggen waarom ze deze bedrijven kopen en meer informatie over hen geven. Je kunt ze hier lezen. Meestal gaat het erom hun portfolio te diversifiëren en toegang te krijgen tot nieuwe bronnen, zoals de publicatie van Limited Run Games en Carbon Engine (een game-engine die gespecialiseerd is in het emuleren van oudere games voor moderne hardware), Singtrix’s vocale verwerkingseffecttechnologie, Gioteck’s gamingaccessoires, of het enorme gewicht van de Lord of the Rings IP, waaronder de komende Amazon-serie.

Op dit moment is het moeilijk om precies te zeggen wat de effecten van deze overnames zullen zijn, maar ze zullen een effect hebben op de industrie, vooral als Embracer de komende maanden meer bedrijven koopt.