Evaluatie moment – sorry voor de onderbreking!

Evaluatie moment – sorry voor de onderbreking!

Je hebt het misschien al wel gemerkt, het is even een aantal dagen nogal rustig geweest op NintendoReporters. Dat heeft er mee te maken gehad dat we onverwachts even wat zaken op een andere manier moesten gaan doen omdat niet alles helemaal verliep zoals wij zelf voor ogen hadden.

Evaluatie en bevindingen

Zonder teveel in te gaan op de techniek, want dat is vast niet boeiend voor iedereen etc, kunnen we zeggen dat het een goede keuze was om even een evaluatie moment te pakken. Hierdoor hebben we een aantal elementen anders ingericht om je als bezoeker nog een beter geheel te kunnen bieden.

 1. Geen advertenties meer

  We hebben sinds min of meer sinds het ontstaan van NintendoReporters gebruik gemaakt van Google Adsense als invulling voor onze advertenties. We hebben echter besloten om hier mee te stoppen. Dat heeft verschillende redenen (levert niet veel op, ads zijn lang niet altijd in lijn met onze content, de ads bleken geregeld niet al te frisse dingen te doen etc.)

  Simpel gezegd; je hebt bij ons geen adblocker meer nodig! 

  Mochten we in de toekomst iets gaan doen op gebied van advertenties zal dat zijn met specifieke partners (denk aan specifieke promoties voor games /  winkels etc) waar wij een overeenstemming mee hebben bereikt.

 2. Social items minder prominent aanwezig

  Natuurlijk moeten we bezig zijn met Social Media maar er was redelijk wat verwarring over de Social icons in ons mee scrollende menu. Sommige mensen dachten het zijn share opties, anderen wouden er dit mee en andere weer dat. Om verwarring te voorkomen hebben we besloten om die items daar te laten vervallen (je kunt ze altijd nog via de Social page vinden indien nodig).

 3. Betere taal selectie

  Als vervanging voor de social icons hebben we de taal selectie duidelijker gemaakt. Want dat was ook een ding, we krijgen stiekem redelijk wat verkeer uit het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten binnen. Waarschijnlijk omdat we een meertalig medium zijn. Blijkbaar was het voor niet iedereen duidelijk hoe ze naar de voor hun beste geschikte taal konden komen, we hopen dat nu verbetert te hebben.

 4. Less is more, minder maar beter

  We hebben kritisch naar een heleboel andere zaken gekeken, ook echt backend gerelateerde zaken en hebben daar de aanpak minder maar beter op toegepast.

 5. Mobiel

  Op mobiel gebied hebben we een aantal zaken anders ingericht, dit zodat het algemene menu, de social login opties en de zoekmogelijkheden beter tot zijn recht uit zullen komen.

Sorry voor de tijdelijke onderbreking in onze dienst, maar we hopen juist die stap weer te maken die ons voor jullie een beter medium zal maken! Vanaf morgen zullen we weer op volle toeren er tegenaan gaan!