EVO 2024: Super Smash Bros weer afwezig

EVO 2024: Super Smash Bros weer afwezig

Samenvatting:

De aankondiging van de EVO 2024-selectie heeft discussies aangewakkerd binnen de gaminggemeenschap, vooral vanwege de aanhoudende afwezigheid van Super Smash Bros.

Ondanks het besluit van Nintendo om de game terug te trekken uit EVO 2022 en daaropvolgende evenementen, blijft EVO General Manager Rick Thiher optimistisch over het potentiƫle rendement ervan. Dit artikel duikt in de geschiedenis van Super Smash Bros bij EVO, vanuit het perspectief van Thiher, en biedt een gedetailleerde analyse van de games in de EVO 2024-selectie. Daarnaast onderzoeken we de impact van de beslissing van Nintendo en de reacties en verwachtingen van de community voor het komende evenement.


EVO 2024 zonder Smash

De recente onthulling van de EVO 2024-selectie heeft het toneel geĆ«ffend voor een van de meest verwachte evenementen in de vechtgamegemeenschap. Te midden van de opwinding rond de line-up heeft Ć©Ć©n opmerkelijke afwezigheid echter de aandacht getrokken van fans over de hele wereld: Super Smash Bros. Nintendo’s beslissing om de geliefde franchise sinds 2022 uit te sluiten van EVO-evenementen blijft speculatie en debat genereren binnen de gaminggemeenschap.

Geschiedenis van Super Smash Bros bij EVO

Super Smash Bros heeft een rijke geschiedenis bij EVO, die teruggaat tot de opname in de competitieve gamescene. De franchise werd wijdverspreid populair onder zowel spelers als toeschouwers, met intense wedstrijden en gedenkwaardige momenten die de aanwezigheid op het prestigieuze evenement bepaalden. Deze dynamiek veranderde echter in 2022 toen Nintendo ervoor koos om Super Smash Bros uit EVO terug te trekken, onder vermelding van niet-gespecificeerde redenen.

Rick Thiher’s standpunt over Super Smash Bros

Ondanks de afwezigheid van Super Smash Bros bij EVO de afgelopen jaren, heeft EVO General Manager Rick Thiher zijn optimisme geuit over het potentiƫle rendement van de franchise. De uitspraken van Thiher weerspiegelen de bereidheid om samen te werken met de Super Smash Bros-gemeenschap en de game te hosten op toekomstige EVO-evenementen, wat het belang van de franchise binnen het competitieve gaminglandschap onderstreept.

Analyse van EVO 2024-rooster

Het EVO 2024-rooster bevat een diverse reeks vechtgames, die elk bijdragen aan de aantrekkingskracht en opwinding van het evenement. Tot de opmerkelijke insluitsels behoren Street Fighter 6, Tekken 8, Guilty Gear Strive, The King of Fighters XV en Street Fighter 3: Third Strike. Deze titels vertegenwoordigen de nieuwste titels in hun respectievelijke series en beloven spannende wedstrijden en intense concurrentie voor zowel spelers als toeschouwers.

Straatvechter 6

De opname van Street Fighter 6 in de EVO 2024-selectie markeert het debuut van Capcoms langverwachte vechtgame. Met vernieuwde mechanica, bijgewerkte beelden en een reeks iconische personages is Street Fighter 6 klaar om een ā€‹ā€‹aanzienlijke impact te maken op het evenement en zowel doorgewinterde veteranen als nieuwkomers naar de franchise te trekken.

Tekken 8

Tekken 8 van Bandai Namco is een andere opvallende titel die te zien is op EVO 2024. Voortbouwend op het succes van zijn voorgangers introduceert Tekken 8 nieuwe gameplay-mechanismen, personages en podia, waardoor spelers een frisse en opwindende ervaring worden geboden. De opname van Tekken 8 onderstreept de blijvende populariteit van de franchise en zijn status als hoeksteen van het vechtgame-genre.

Schuldig uitrustingsstreven

Guilty Gear Strive van Arc System Works blijft het publiek boeien met verbluffende beelden, snelle gameplay en gevarieerde personageselectie. Als steunpilaar van de competitieve gamingscene bevestigt de opname van Guilty Gear Strive in de EVO 2024-selectie opnieuw zijn status als een vooraanstaand vechtspel, dat zowel toptalent als gepassioneerde fans aantrekt.

De Koning der Vechters XV

De King of Fighters XV maakt zijn debuut op EVO 2024 en toont de iconische franchise van SNK in al zijn glorie. Met vernieuwde graphics, verfijnde gameplay-mechanica en een uitgebreide selectie personages belooft The King of Fighters XV intense gevechten en memorabele momenten op het EVO-podium te leveren, waardoor zijn plaats in de geschiedenis van vechtgames verder wordt verstevigd.

Anderen

Naast de bovengenoemde titels omvat de EVO 2024-selectie Granblue Versus Rising, Mortal Kombat 1 en Under Night In-Birth [Sys:Celes], die elk unieke gameplay-ervaringen bieden en bijdragen aan de diversiteit van het evenement.

Impact van het besluit van Nintendo

Nintendo’s beslissing om Super Smash Bros uit te sluiten van EVO-evenementen heeft vragen doen rijzen over de toekomst van de franchise in de competitieve gamingscene. Hoewel de exacte redenen achter de acties van Nintendo onduidelijk blijven, heeft de afwezigheid van Super Smash Bros ongetwijfeld een leegte achtergelaten in de EVO-line-up, wat aanleiding gaf tot discussies over de betekenis van de franchise en de mogelijke terugkeer naar het evenement.

De reactie van de gaminggemeenschap op de EVO 2024-selectie is gemengd, waarbij velen hun teleurstelling uiten over de aanhoudende afwezigheid van Super Smash Bros. Sommigen hebben hun zorgen geuit over de gevolgen van Nintendo’s beslissing voor het competitieve gaminglandschap, terwijl anderen hoopvol blijven de uiteindelijke terugkeer van de franchise naar EVO. Ondanks de afwezigheid van Super Smash Bros blijven de verwachtingen voor het evenement hooggespannen, aangewakkerd door opwinding over de gevarieerde line-up van vechtgames die op EVO 2024 te zien zijn.

Conclusie

Nu EVO 2024 nadert, kijkt de gaminggemeenschap reikhalzend uit naar een van de meest opwindende evenementen in competitief gamen. Hoewel de afwezigheid van Super Smash Bros een schaduw over de line-up kan werpen, belooft de opname van diverse en langverwachte titels spannende wedstrijden en onvergetelijke momenten op het EVO-podium te opleveren. Terwijl spelers en toeschouwers zich voorbereiden om samen te komen voor EVO 2024, blijft de geest van competitie en kameraadschap de vechtgamegemeenschap verenigen om de gedeelde passie voor gaming te vieren.

Veelgestelde vragen:
  • 1. Waarom is Super Smash Bros niet opgenomen in EVO 2024?
    • Nintendo heeft ervoor gekozen om Super Smash Bros vanaf 2022 terug te trekken uit EVO-evenementen, onder vermelding van niet-gespecificeerde redenen. Ondanks pogingen om met Nintendo en de Super Smash Bros-gemeenschap in contact te komen, blijft de franchise afwezig in de EVO 2024-selectie.
  • 2. Zal Super Smash Bros in de toekomst terugkeren naar EVO?
    • Hoewel EVO General Manager Rick Thiher hoopvol blijft op de uiteindelijke terugkeer van Super Smash Bros naar het evenement, ligt de beslissing uiteindelijk bij Nintendo. Totdat Nintendo zijn standpunt over de deelname van de franchise aan competitieve game-evenementen zoals EVO opnieuw bekijkt, blijft de status van Super Smash Bros bij toekomstige EVO-evenementen onzeker.
  • 3. Welke andere games zijn opgenomen in de EVO 2024-selectie?
    • De EVO 2024-selectie bevat een diverse reeks vechtgames, waaronder Street Fighter 6, Tekken 8, Guilty Gear Strive, The King of Fighters XV en andere zoals Granblue Versus Rising, Mortal Kombat 1 en Under Night In- Geboorte [Sys:Celes].
  • 4. Hoe kwalificeren spelers zich voor EVO 2024?
    • EVO 2024 biedt doorgaans open inschrijving voor deelnemers, waardoor spelers van over de hele wereld kunnen strijden om een ā€‹ā€‹kans om hun vaardigheden op het grote podium te demonstreren. Bovendien kunnen sommige titels specifieke kwalificatie-evenementen of ranglijsten hebben die bepalen of je in aanmerking komt voor deelname aan EVO-toernooien.
  • 5. Wat kunnen deelnemers verwachten van EVO 2024?
    • Bezoekers kunnen een opwindende sfeer verwachten vol intense concurrentie, spannende wedstrijden en mogelijkheden om in contact te komen met andere gameliefhebbers. EVO 2024 belooft een onvergetelijke ervaring te bieden voor zowel spelers, toeschouwers als fans van het vechtgame-genre.