Ex Nintendo-ontwerper – F-Zero moeilijk terug te brengen

Ex Nintendo-ontwerper – F-Zero moeilijk terug te brengen

Takaya Imamura, een voormalige Nintendo-artiest en -ontwerper die aan de ontwerpen voor Captain Falcon en Fox McCloud werkte, praatte onlangs met IGN over de F-Zero-franchise.

Mr. Imamura vertelde IGN dat het “moeilijk is om terug te brengen” zonder een “groots idee”. Hij gelooft ook dat de laatste F-Zero-game F-Zero GX de “ultieme F-Zero” is.

Hij vertelde de site dat hij er bij zijn samenwerking met Nintendo aan had gedacht om de serie weer tot leven te brengen, aangezien de laatste inzending nu 18 jaar oud is.

dhr. Imamura over de ontwikkeling van F-Zero GX

I think it started with [Amusement Vision’s] Toshihiro Nagoshi proposing the project to Miyamoto. I really liked Daytona USA (which Nagoshi produced), so I was honored to work with him.

We had an arcade system board called Triforce which was based on the GameCube’s architecture, so when Nagoshi proposed doing an arcade version of F-Zero, I was really happy, as I had always been a fan of arcade games.

Back then, Nagoshi was the top of Amusement Vision, a subsidiary studio of Sega. I don’t think many people outside the company were ever allowed inside the actual development offices. Companies don’t usually let people inside their development offices, but they showed me the arcade cabinets they were working on, which has become a special memory for me.

Nagoshi had a professional darts machine in his office, which I thought was very stylish. In those days, Nagoshi still had long hair, but he was already quite imposing.

Over F-Zero GX

Schakel het rechte stuk uit. Leun in de haarspeldbocht en stuur het stuur op het perfecte moment om langs twee rivalen te rijden. Manoeuvreer op het boostpad en ontwijk gewoon de smeulende schaal van het vaartuig van een ongelukkiger racer. Start op en schreeuw omhoog, rond en terug door de 360 ​​° -lus. Controleer de snelheidsmeter. 2000 km / u. Het kan alleen F-Zero zijn.

F-Zero GX brengt de geliefde F-Zero-serie van Nintendo – geboren op Super Nintendo, volwassen geworden op Nintendo 64 en Game Boy Advance – brullend naar de volgende generatie. Liefhebbers van eerdere versies zullen meteen thuis zijn met de vertrouwde bedieningselementen en strategieën van F-Zero GX; magnet-o-racing nieuwkomers zullen in een mum van tijd als experts over de achtbaanbanen scheuren; en iedereen zal op zijn knieën zitten met ontzag voor de snelheid en pracht van dit Nintendo GameCube-racewonder.

De F-Zero GX bevat een schat aan modi. Multi-race Grand Prix, Time Attacks, four-player Vs Play en – een geweldige toevoeging – een Story Mode voor één speler die je in de glimmende gouden schoenen van F-Zero-held Captain Falcon plaatst voor een reeks ‘race-missies’ . Maar hoe je ook speelt, F-Zero GX gaat altijd over de snelheid van zijn zwevende futuristische vaartuig – snelheid die zo geloofwaardig is dat je na elke race vliegen van je gezicht plukt. Met de A-knop ga je sneller. Sneller, sneller en sneller, totdat er elke seconde een kwart kilometer spoor onder je vaartuig verdwijnt. Natuurlijk moet er ook wat gestuurd worden – de L- en R-knoppen, die je respectievelijk extra links en rechts leunen, zullen hier je beste vrienden zijn. Bij 1000 km / u is alleen de lichtste pers voldoende om je rond de rechthoekige nachtmerries en haarspeldgruwelen van de F-Zero GX te laten zien, of een rivaal te omzeilen, of je angstaanjagende afdaling na de oprit terug op de baan te kantelen. </ P >

En dan zijn er nog de energiestrips – mauve baanvakken die een energiemeter in de hoek van het scherm opladen. Deze onschuldig uitziende balk vertegenwoordigt je boost. Druk op de Y-knop, en met een duizelingwekkende visuele en auditieve ‘whooosh’ ben je aan de horizon met bijna 2000 km / u, waarbij je rivaliserende racers inhaalt voordat je zelfs maar merkt dat ze er zijn en drie bochten neemt in de tijd die nodig is om te knipperen. Maar let op: je boostmeter is ook je energiemeter – als hij nul bereikt, is het race voorbij.

De indrukwekkende selectie van 30 vaartuigen van de F-Zero GX heeft allemaal een unieke uitstraling, vaardigheid en een onweerstaanbaar ontworpen piloot in stripboekstijl. Het duurt niet lang om genoegen te nemen met een favoriet – de snelle, fragiele slankheid van de White Cat misschien, bestuurd door de slanke Jody Sumner, of de bullishly zware pijlstaartrog met de nooit gelukkige Samurai Goroh aan het roer. Je kunt ook sleutelen aan de snelheid / versnellingsverhouding van al het vaartuig – scheppen op een hoop subtiele strategie. Met maar liefst 29 andere voertuigen die de weg met je delen, is het gevoel van echt racen, bashen en je een weg banen door het peloton, terwijl je ruggengraat het bewustzijn van de overwinning-hongerige voertuigen achter je tintelt, zo krachtig is geweest. Gelukkig heb je de kracht om andere racers van de baan de ether in te duwen of te laten draaien, vonken vliegen met de botsing van dat opzichtig geverfde metaalwerk. Het geeft des te meer voldoening te weten dat wanneer je vriend (in) hun kilometerslange val naar de aarde ver, ver beneden gaat, hij voorgoed uit de race is.

Maar de echte schoonheid van F-Zero GX zijn de 20 tracks. F-Zero stoere Mute City keert terug, pastel neonreclame voor sushibars en ‘Electric Stores’ die als geesten zweven en flikkeren over de meanderende wendingen. Op de Lightning-baan wordt het gevoel van gevaar dat wordt gecreëerd door de gevaarlijke hangende wegen versterkt door de boze lucht, eindeloos gebroken door paarse bliksem. Wit vuur verlicht het industriële metaalwerk van Port Town, en Green Plant ziet verbazingwekkende transparante baanlussen midden in dicht bos, waar de verblindende zon vaak maar net zichtbaar is door het glanzende blad. Naarmate je vordert, worden de wegen smaller, de lussen en kronkels meer maagkrampen, de sprongen hoger en lastiger om vanaf te landen. Het is natuurlijk allemaal lastig bij 2000 km / u – probeer gewoon niet in de lucht te slaan en te schreeuwen: “Overwinning!” wanneer je een ronde voltooit zonder van een enkele trackmuur te flipperen.

Toegevoegd aan dit alles is een baanbrekende link naar de arcadeversie van F-Zero – F-Zero AC. In F-Zero GX kun je je vaartuig aanpassen met stukjes en beetjes die je hebt verdiend met raceoverwinningen, maar om toegang te krijgen tot alle 8000 mogelijke voertuigcombinaties, moet je ook onderdelen downloaden van F-Zero AC. Nog beter, je kunt je op maat gemaakte vaartuig uploaden naar F-Zero AC en ermee racen in de arcades – en nieuwe piloten downloaden en onderdelen verzenden naar F-Zero GX. Echt een nieuwe dimensie in gaming.

Misschien wordt deze adrenaline-spuitende visie op toekomstig racen ooit werkelijkheid. In de tussentijd lijkt de onwerkelijke snelheid van F-Zero GX ons redelijk echt genoeg, heel erg bedankt.

Ad