Focus Home Interactive heeft Leikir Studio gekocht

Focus Home Interactive heeft Leikir Studio gekocht

Focus Home Interactive, een Franse uitgever, kondigde de overname aan van Leikir Studio, dat momenteel werkt aan Metal Slug Tactics. Metal Slug Tactics wordt trouwens uitgebracht door Dotemu, dat ook eigendom is van Focus Home Interactive.

Over de aankoop van Leikir Studio

“We zijn verheugd om deel uit te maken van de Focus Group, aangezien het een essentiële mijlpaal is in de ontwikkeling van onze studio”, aldus Aurélien Loos, president en oprichter van Leikir Studio. “Deze aankoop versterkt onze multi-productie-aanpak en stelt ons in staat om nieuwe niveaus van kwaliteit en creativiteit te bereiken.” Dit is een fantastische eer voor het werk dat onze teams de afgelopen jaren hebben verzet.”

Ondertussen zei Christophe Nobileau, president van Focus Home Interactive over de aankoop van Leikir Studio: “Het is met groot genoegen dat we een vijfde studio verwelkomen in de Focus Group, na Deck13, StreumOn, Dotemu en Douze-Dixièmes.” We zijn altijd op zoek naar nieuw talent dat ons kan helpen de doelstellingen van onze Groep uit te breiden en te ondersteunen, en Leikir Studio, geleid door Aurélien Loos, past uitstekend bij dat doel.”

Focus Home Interactive’s portfolio omvat een breed scala aan huidige en toekomstige games, of het nu gaat om titels die het heeft gepubliceerd of om IP die het volledig bezit. CrossCode, Necromunda: Hired Gun, Streets of Rage 4, A Plague Tale, GreedFall en SnowRunner behoren tot deze games. Dotemu brengt ook Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge uit, waar heel erg naar uitgekeken wordt.