FTC – Activision Blizzard acquisitie situatie

FTC – Activision Blizzard acquisitie situatie

De Federal Trade Commission stelt dat ze proberen de aankoop van Activision door Microsoft meer dan een jaar na de eerste bekendmaking stop te zetten.

Dit komt slechts een dag nadat het hoofd van Xbox had verklaard dat het bedrijf zich zou committeren aan het leveren van Call of Duty aan Nintendo-platforms als de aankoop doorgang zou vinden.

FTC-verklaring over overname van Activision Blizzard

Het volgende is een uittreksel uit een verklaring van de Federal Trade Commission (FTC): “Agency beweert dat de maker van Xbox controle zou krijgen over de beste videogamefranchises, waardoor het de concurrentie in hoogwaardige spelconsoles en abonnementen zou schaden diensten door rivalen de toegang tot de populaire inhoud te ontzeggen of te vernederen.” (Bureau beweert dat maker van Xbox controle zou krijgen over topvideogamefranchises.)

Volgens Holly Vedova, directeur van het Bureau of Competition van de Federal Trade Commission, “heeft Microsoft eerder laten zien dat het materiaal kan en zal achterhouden voor zijn gamingconcurrenten.” “Vandaag proberen we te voorkomen dat Microsoft controle krijgt over een toonaangevende onafhankelijke gamestudio en deze gebruikt om de concurrentie in meerdere dynamische en snelgroeiende gamingmarkten te schaden”, zei een van de leiders van de groep. “De game-industrie is een van de meest innovatieve en competitieve industrieën ter wereld.”

Toen de Commissie besloot de klacht in te dienen, waren hun stemmen voor 3-1, waarbij commissaris Christine S. Wilson nee stemde.