Game Boy: The Box Art Collection Book Pre-Orders geopend

Game Boy: The Box Art Collection Book Pre-Orders geopend

Bitmap Books heeft op 28 september 2020 pre-orders geopend voor hun Game Boy: The Box Art Collection-boek.

Het 372 pagina’s tellende boek toont omslagillustraties van meer dan 350 games van het systeem – allemaal vergezeld van korte recensies en retrospectieven. Er zullen drie edities beschikbaar zijn – met de standaardeditie voor £ 29,99. Ondertussen worden de Silver Edition (£ 49,99) en Gold Edition (£ 64,99) geleverd in speciale dozen met extra goodies inbegrepen.

video
play-rounded-fill

Over Game Boy: The Box Art Collection

Of je nu een old-school Game Boy-fan bent, of voor het eerst de wonderen van het miljoenen verkochte draagbare systeem van Nintendo ontdekt, Game Boy: The Box Art Collection is het boek voor jou – het is een levendige viering van enkele van de beste hoesillustraties voor dit monochrome wonder, dat de start van de handheld-gamesindustrie op gang bracht.

Ondanks het feit dat we in een wereld leven waarin de gemiddelde smartphone de Game Boy in puur technische termen doet lijken op een telraam, weet de baanbrekende handheld van Nintendo nog steeds de aandacht te trekken van gamers over de hele wereld – en bladert door deze pagina’s, is het gemakkelijk te zien waarom. Het is de thuisbasis van enkele van de beroemdste namen in de videogame-industrie, zoals Mario, Zelda, Donkey Kong, Metroid, Mega Man, Castlevania, Gradius en Final Fantasy, en veel van de beste titels doen het verrassend goed naar moderne maatstaven – met technologie deze basis, ontwikkelaars van de periode nodig om ervoor te zorgen dat de gameplay meeslepend en verslavend was.

Voor de verzamelaars die er zijn, is de Game Boy: The Box Art Collection ook verkrijgbaar in twee speciale, beperkte oplage, nooit te herhalen versies.

De zilveren versie:

  • het boek is ondergebracht in een stevige metalen zilveren kartonnen doos;
  • deze doos bevat een exclusieve omslagillustratie ontworpen door de enige echte Wil Overton (Super Play, Rare);
  • er wordt een A2-poster van Wil’s kunstwerk bij geleverd, gerold geleverd in een stevige koker; en …
  • deze versie is beperkt tot 1.500 exemplaren.

De gouden versie:

  • het boek is ondergebracht in een stevige metalen gouden kartonnen doos en is voorzien van een ‘holografische editie’ sticker;
  • deze doos bevat dezelfde exclusieve omslagillustratie van Wil Overton;
  • bevat een ansichtkaart met de omslagillustratie, ondertekend door Wil;
  • de A2-poster van Wil’s kunstwerk wordt er ook bij geleverd, gerold geleverd in een stevige koker; en …
  • Deze versie is gelimiteerd tot slechts 500 exemplaren – het wordt zeker een echt verzamelobject!