Gamescom 2020 digitaal evenement van 27 augustus tot 30 augustus

Gamescom 2020 digitaal evenement van 27 augustus tot 30 augustus

Het Europese videogamefestival Gamescom heeft zijn plannen voor zijn digitale evenement aangekondigd in het licht van het feit dat het traditionele evenement wordt geannuleerd vanwege de coronaviruspandemie.

De digitale versie van Gamescom 2020 loopt van 27 augustus tot 30 augustus. De openingsavond wordt op 27 augustus georganiseerd door Geoff Keighley. Dit zijn de details die u moet weten:

Gamescom Now

Gamescom Now, de inhoudshub die vorig jaar met succes is gelanceerd, zal aanzienlijk worden uitgebreid. Het zal de eerste bron zijn voor alle wereldpremières, nieuws, games en evenementen. Alle shows van Gamescom zoals Gamescom: Opening Night Live zijn hier ook te zien.

Het diverse spectrum van de gamewereld wordt in al zijn verscheidenheid getoond in het centrale portaal met verschillende gebieden zoals content creator, eSports, cosplay, indies en merchandise. Het is niet nodig om nu een ticket voor Gamescom te kopen, zodat zoveel mogelijk fans de kans krijgen om Gamescom te ervaren.

Gamescom: Opening Night Live, Awesome Indies, Daily Show en Best of Show

Gamescom: Opening Night Live met Geoff Keighley, een van de meest uitgebreide gaming-shows van vorig jaar, start Gamescom 2020 op 27 augustus.

Daarnaast worden er dit jaar andere formaten geproduceerd, zoals de allereerste Gamescom: Awesome Indies. In deze verrassende show krijg je alle belangrijke aankondigingen en nieuws te horen over de meest verwachte indietitels.

Ook nieuw is de Gamescom: Daily Show, die de hoogtepunten uit zijn eigen formaten en de shows en promoties van de gamebedrijven en partners dagelijks zal bespreken en uitbreiden. In de Gamescom studio worden topontwikkelaars geïnterviewd en geven achtergrondinformatie over de laatste ontwikkelingen.

De Gamescom van dit jaar wordt bekroond met de Gamescom: Best of Show. Op 30 augustus sluit deze nieuwe indeling het evenement af met een samenvatting van de Gamescom-hoogtepunten van dit jaar en de uitreiking van de Gamescom-prijs.

Devcom Digital Conference 2020

De Devcom Digital Conference 2020 van dit jaar (van 17 tot 30 augustus) heeft een tweederde breed programma klaar voor vakbezoekers met veel lezingen en veel matchmaking. In de toekomst zal Devcom ook het hele jaar door een gevarieerd programma van lezingen, shows of masterclasses voor game-ontwikkelaars aanbieden. Verdere details zijn te vinden op de conferentiewebsite.

“Dit jaar gaan al onze energie voor Gamescom 2020 over op digitaal”, zei Game-directeur Felix Falk in een persbericht. “In korte tijd en in nauwe samenwerking met enkele van ‘s werelds belangrijkste gamingbedrijven in de Gamescom-adviesraad, hebben we een krachtig en gericht concept voor Gamescom 2020 kunnen ontwikkelen. We verwachten verrassende shows, talloze premières, aankondigingen en speciale promoties die de hele gamewereld eind augustus in de war zullen brengen over gamescom. ”

Koelnmesse-directeur Oliver Frese toegevoegd;

“Hoewel Gamescom dit jaar helaas niet in Keulen zal plaatsvinden, is het onmogelijk om het op het internet te missen. Ons digitale concept toont de weg voorwaarts in het evenementenlandschap en veel van de innovaties zullen de komende jaren een integraal onderdeel worden van gamescom.

En zelfs als alle elementen van Gamescom niet kunnen worden overgedragen naar de digitale wereld, is één ding al zeker: gamescom-indelingen in een klasse van hun eigen en officiële Gamescom-partners met hun eigen evenementen stellen ons in staat spelers in de game-industrie aan te bieden een veelvoud aan mogelijkheden om hun games, aankondigingen en nieuws te delen met miljoenen gamers wereldwijd. “