Gamescom 2020 Online – Eind augustus

Gamescom 2020 Online – Eind augustus

De Duitse gamesindustrie heeft de officiële data voor het digitale evenement Gamescom 2020 aangekondigd.

Het digitale evenement zal een “sterk uitgebreide” Gamescom bevatten met “verrassende shows, talloze wereldpremières, aankondigingen en speciale promoties”.

Het evenement begint op 27 augustus met een Opening Night Live, georganiseerd door Geoff Keighley, en loopt tot en met 30 augustus. Specifieke details over presentatie-indelingen worden op een later tijdstip aangekondigd.

Gamescom Now

Gamescom Now, de inhoudshub die vorig jaar met succes is gelanceerd, zal aanzienlijk worden uitgebreid. Het zal de eerste bron zijn voor alle wereldpremières, nieuws, games en evenementen. Alle shows van Gamescom zoals Gamescom: Opening Night Live zijn hier ook te zien. Het diverse spectrum van de gamewereld wordt in al zijn verscheidenheid getoond in het centrale portaal met verschillende gebieden zoals content creator, eSports, cosplay, indies en merchandise. Het is niet nodig om nu een ticket voor Gamescom te kopen, zodat zoveel mogelijk fans de kans krijgen om Gamescom te ervaren.

Gamescom: Opening Night Live, Awesome Indies, Daily Show en Best of Show

Gamescom: Opening Night Live met Geoff Keighley, een van de meest uitgebreide gaming-shows van vorig jaar, start Gamescom 2020 op 27 augustus.

Daarnaast worden er dit jaar andere formaten geproduceerd, zoals de allereerste Gamescom: Awesome Indies. In deze verrassende show krijg je alle belangrijke aankondigingen en nieuws te horen over de meest verwachte indietitels.

Ook nieuw is de Gamescom: Daily Show, die de hoogtepunten uit zijn eigen formaten en de shows en promoties van de gamebedrijven en partners dagelijks zal bespreken en uitbreiden. In de Gamescom-studio worden topontwikkelaars geïnterviewd met achtergrondinformatie over de nieuwste ontwikkelingen.

De Gamescom van dit jaar wordt bekroond met de Gamescom: Best of Show. Op 30 augustus sluit deze nieuwe indeling het evenement af met een samenvatting van de Gamescom-hoogtepunten van dit jaar en de uitreiking van de Gamescom-prijs.

Devcom Digital Conference 2020

De Devcom Digital Conference 2020 van dit jaar (van 17 tot 30 augustus) heeft een tweederde breed programma klaar voor vakbezoekers met veel lezingen en veel matchmaking. In de toekomst zal Devcom ook het hele jaar door een gevarieerd programma van lezingen, shows of masterclasses voor game-ontwikkelaars aanbieden. Verdere details zijn te vinden op de conferentiewebsite.

Game Managing Director Felix Falk: “Dit jaar wordt al onze energie voor Gamescom 2020 digitaal, in korte tijd en in nauwe samenwerking met enkele van ‘s werelds belangrijkste gamingbedrijven in de Gamescom-adviesraad, we hebben een krachtig en gericht concept kunnen ontwikkelen voor Gamescom 2020. We verwachten verrassende shows, talloze wereldpremières, aankondigingen en speciale promoties die de hele gamewereld eind augustus in de war zullen brengen over gamescom. ”</ p>

Koelnmesse-directeur Oliver Frese: “Hoewel Gamescom dit jaar helaas niet in Keulen zal plaatsvinden, is het onmogelijk om het op het internet te missen. Ons digitale concept toont de weg voorwaarts in het evenementenlandschap en veel van de innovaties zullen de komende jaren een integraal onderdeel worden van gamescom. En zelfs als alle elementen van Gamescom niet kunnen worden overgedragen naar de digitale wereld, is één ding al zeker: gamescom-indelingen in een klasse apart en officiële Gamescom-partners met hun eigen evenementen stellen ons in staat spelers in de game-industrie een veelvoud aan mogelijkheden om hun games, aankondigingen en nieuws te delen met miljoenen gamers wereldwijd. “