Gamescom 2021 – Geoff Keighley zal de openingsavond hosten

Gamescom 2021 – Geoff Keighley zal de openingsavond hosten

Met de aanhoudende pandemie van het coronavirus nog steeds een groot effect heeft op evenementen over de hele wereld, heeft Gamescom aangekondigd dat het dit jaar dit jaar zal plaatsvinden, maar op een iets andere manier dan we gewend zijn.

Tijd om hybride te gaan

Vorig jaar zag de grote gaming-conventie – die meestal plaatsvindt in de drukte van Keulen, Duitsland – volledig digitaal met Geoff Keighley als gastheer van het Opening Night Live-evenement en de evenementenruimte werd volledig gesloten voor bedrijven. 

Nu, dit jaar, gaat de opwindende conventie door zoals gepland, maar zowel in Keulen als online.

De nogal lange update op de officiële Gamescom-website zegt dat als het evenement niet door kan gaan in expositiecentrum Koelnmesse, er in plaats daarvan een volledig digitaal evenement zal plaatsvinden. Op social media heeft het team achter Gamescom ook duidelijk gemaakt dat het aantal bezoekers drastisch zal worden verminderd om veiligere hygiëneprotocollen te kunnen naleven.

Gamescom 2021 Hybride

Het hybride concept van Gamescom 2021 omvat de volgende fysieke en digitale inhoud en formaten:

  • Een entertainmentgebied dat speciaal is ontworpen voor een beperkt aantal bezoekers ter plaatse, dat zich richt op het live testen van nieuwe games op locatie, inclusief een digitaal wachtrijbeheersysteem.
  • Een doorontwikkelde Gamescom nu als centraal ontmoetingspunt op internet voor gamefans van over de hele wereld
  • Gamescom-shows die bekend zijn uit voorgaande jaren, zoals de Gamescom: Opening Night Live of de Gamescom-studio
  • Een evenementenarena die ruimte biedt voor speciale programma-items zoals eSport-wedstrijden of cosplay-shows
  • Een zakencentrum wordt uitgebreid met hal 11 om zo veel mogelijk vakbezoekers ook in 2021 optimale netwerkomstandigheden te bieden
  • Een allereerste online B2B-platform genaamd “Gamescom biz” dat is gebaseerd op het reeds beproefde DMEXCO @home-concept, dat naast bedrijfs- en productpresentaties ook leadtracking en uitgebreide netwerk- en matchmakingfuncties biedt.Â