Gamescom 2021 volledig digitaal en online

Gamescom 2021 volledig digitaal en online

De Duitse Games Industry Association heeft besloten Gamescom 2021 te houden als een volledig digitaal evenement. Deze beslissing is genomen na uitgebreide besprekingen met partners en exposanten.

Zo houden de organisatoren rekening met de huidige situatie, waarin te veel bedrijven dit jaar niet kunnen deelnemen aan fysieke evenementen vanwege de nog steeds moeilijke ontwikkeling. Op deze manier komen ze ook tegemoet aan de sterke behoefte van de partners aan planningsbeveiliging. Dit betekent dat Gamescom 2021 exclusief digitaal en gratis wordt gehouden voor alle Gamescom-fans. In 2020 vierde Gamescom talloze successen: meer dan 100 miljoen videoweergaven in alle formaten en kanalen, meer dan 50 miljoen unieke gebruikers uit 180 landen en 370 partners uit 44 landen. Voortbouwend op dit succes wordt het digitale aanbod nu verder uitgebreid.

Hybride formaat

Oliver Frese, Chief Operating Officer van Koelnmesse zegt: “Samen met game – The German Games Industry Association, hebben we al onze energie gestoken in het mogelijk maken van Gamescom 2021 in een hybride formaat voor zowel fans als de industrie. Hoewel het hybride concept zeer goed werd ontvangen door de partners, moesten we erkennen dat Gamescom voor veel bedrijven in de branche nog te vroeg komt vanwege de vereiste planningsbetrouwbaarheid.

Eén ding is absoluut duidelijk: alle betrokkenen hebben nu behoefte aan een betrouwbare planning. Daarom gaan we ook dit jaar weer voor een puur digitale Gamescom en kunnen we met voldoende doorlooptijd de gaming community eind augustus 2021 een nog sterker online evenement bieden. Gamescom 2020 en andere beurzen zoals DMEXCO @home 2020 en h + h cologne @home 2021 zijn het bewijs dat we dit kunnen. Alle partners kunnen hun deelname per direct boeken. ”

Felix Falk, Managing Director van game – De German Games Industry Association zegt: “Wij, als game-industrie, willen Gamescom ook gebruiken om te laten zien dat innovaties en gedurfde ontwikkelingen de beste manier zijn om met dergelijke crises om te gaan. Met dit in gedachten is het Gamescom-team al maanden hard aan het werk aan Gamescom 2021, vooral aan de digitale elementen. Volgend jaar zullen we voor het eerst veel van de nieuwe concepten voor het hybride formaat van Gamescom kunnen implementeren.

Voor digitale Gamescom 2021 is het onze focus om nog meer games en bereik te bieden, evenals een verhoogde community-sfeer. We introduceren daarom een ​​volledig nieuw concept genaamd Gamescom epix, dat de community op een gezamenlijke zoektocht op sociale media stuurt, nog voordat Gamescom begint. Wat we hiermee willen doen, is nog meer van de unieke Gamescom-sfeer overbrengen naar de digitale wereld. Samen met onze talrijke partners willen we van Gamescom in 2021 weer het grootste gamingevenement ter wereld maken. ”

Het succes van Gamescom

Met Gamescom 2021, Koelnmesse en game: de German Games Industry Association wil direct voortbouwen op het succes van het online evenement van vorig jaar. Gamescom wordt opnieuw afgetrapt door de spectaculaire Gamescom: Opening Night Live met Geoff Keighley. De contenthub van Gamescom wordt nu volledig opnieuw gelanceerd in een aantrekkelijker ontwerp met tal van extra functies voor fans en partners. Ook nieuw is Gamescom epix, een communitycampagne waarmee fans zich op speelse wijze kunnen onderdompelen in het Gamescom-universum op weg naar Gamescom.

Beginnend met Gamescom: Opening Night Live op woensdagavond (25 augustus) tot vrijdagavond (27 augustus), kunnen Gamescom-fans zich verheugen op een volledig programma, met enkele hoogtepunten en promoties die ook in het weekend plaatsvinden.

Over devcom

devcom, de eerste bron voor ontwikkelaars en hun ecosysteem, zal ook een uitgebreid online programma bevatten en de game-industrie een centraal zakelijk platform bieden. Verschillende zakelijke matchmaking-evenementen van een hele dag, zoals het populaire “Indies meet Investors and Publishers” -formaat devcom Pitch it! of speciale matchmaking- en pitching-evenementen met devcom’s internationale community-stands, zullen aanzienlijk worden uitgebreid. Een andere nieuwe functie is devcom’s duidelijke focus op inhoud en het uitgebreide conferentieprogramma tijdens de eerste twee dagen, terwijl woensdag tot en met vrijdag in het teken zullen staan ​​van zaken, netwerken en de populaire digitale expo van devcom.

De lancering van het nieuwe online B2B-platform Gamescom biz wordt echter met een jaar uitgesteld omdat de functies alleen volledig kunnen worden uitgerold in een hybride concept. Het Gamescom-congres, Europa’s toonaangevende conferentie over het sociale, economische en culturele potentieel van games, vindt opnieuw alleen digitaal plaats op donderdag 26 augustus 2021.

Plan

In het licht aangepaste schema voor digitale Gamescom 2021 begint de Gamescom-week zoals gewoonlijk met devcom op maandag 23 augustus. Gamescom: Opening Night Live vindt plaats op woensdag 25 augustus, met de belangrijkste dagen van Gamescom op donderdag en Vrijdag 26 en 27 augustus. Sommige aanbiedingen blijven het komende weekend beschikbaar.

Over Gamescom 2020

In 2020 boeide Gamescom: Opening Night Live in samenwerking met Geoff Keighley meer dan 2 miljoen live gelijktijdige kijkers voor hun schermen. Tijdens de grote openingsshow werden wereldpremières en het laatste nieuws over de meest langverwachte gametitels gepresenteerd. Ook dit jaar produceren Geoff Keighley en zijn team Gamescom: Opening Night Live en de voorbereidingen zijn al in volle gang. De show wordt dit jaar met één dag verschoven naar woensdag 25 augustus 2021.

Geoff Keighley: “Gamingfans over de hele wereld kunnen al uitkijken naar de Gamescom: Opening Night Live van dit jaar. Na het grote succes van vorig jaar, is de interesse van ontwikkelaars groot om dit jaar hun wereldpremières in de ONL te kunnen presenteren en zo een belangrijk onderdeel te worden van Gamescom 2021. ”Net als voorgaande jaren zijn andere, internationale Gamescom-shows zoals Gamescom studio en de première van Gamescom: Awesome Indies in 2020 zal ook weer door IGN worden geproduceerd.

Peer Schneider, Chief Content Officer van IGN: “Of het nu persoonlijk in Keulen is of in digitale vorm, Gamescom is een jaarlijks hoogtepunt voor ons team! De hele IGN-crew is opgewonden en klaar om de gamecommunity in augustus spannende game-onthullingen, nieuws, interviews met makers en uren aan nieuwe gameplay te brengen. Er is geen betere manier om de grootste games van het jaar – en daarna – te vieren dan Gamescom 2021. ”Gamescom-partners hebben de mogelijkheid om deel uit te maken van de shows met hun games en content. Voor indie-ontwikkelaars zal er een breed scala aan aanbiedingen zijn in samenwerking met Indie Arena Booth Online, dat nu als een interactief spel in Gamescom zal worden geïntegreerd als een centraal platform.

Gamescom in 2021

In 2021, net als in voorgaande jaren, is Gamescom nu de eerste bron voor gamefans wereldwijd. Dit is waar de Gamescom-shows en partnercontent op een duidelijke, gemakkelijk toegankelijke manier worden gebundeld – het hart van Gamescom 2021 klopt hier. Het platform is zowel inhoudelijk als technisch volledig opnieuw gelanceerd. Op bezoekers wachten een vernieuwde en aanzienlijk verbeterde gebruikersinterface, aanpasbare schema’s, talloze livestreams, evenementen, shows en informatie over alle games en Gamescom-partners.

Deze laatsten profiteren van het nieuwe, gebruiksvriendelijke contentmanagementsysteem, dat het voor hen nog gemakkelijker maakt om hun inhoud te onderhouden en op een aantrekkelijke manier aan bezoekers te presenteren. Het nieuwe CMS biedt partners talrijke, individuele opties voor contentintegratie – het digitale bereik neemt toe in lijn met de geoptimaliseerde weergave-opties en andere maatregelen.

Je onderdompelen in het Gamescom-universum op weg naar Gamescom, epische missies aangaan samen met de hele community, succes behalen en het Gamescom-gevoel tot leven brengen? Dat is precies wat de nieuwe communitycampagne van Gamescom epix wil bereiken. Leuke, interactieve sociale media-activiteiten in de Gamescom-kosmos stellen fans in staat om vóór de Gamescom-week te communiceren met Gamescom 2021-content en -partners en punten te verzamelen om unieke prijzen te winnen tijdens Gamescom in augustus. De prijzen worden bewaard in de grote Gamescom-kluis, die bij de start van Gamescom zijn deuren opent.

Meer informatie over het uitgebreide online programma, het indie-aanbod en Gamescom 2021-partners volgt de komende weken.

Ad