GameStop – 488 miljoen verlies

GameStop – 488 miljoen verlies

GameStop, de grootste videogamewinkel in Noord-Amerika, heeft deze week haar financiële resultaten voor het derde kwartaal 2018/2019 gerapporteerd.

Het goede en het slechte

Volgens het rapport steeg de totale wereldwijde omzet met 4,8%. Over de hele linie stegen hardwareverkopen, softwareverkoop, verkoop van accessoires en digitale verkopen tussen 12,8% en 32,6%.

Nou die klinken allemaal geweldig hoor.

Maar pre-owned-verkopen daalden met 13,4%.

Je zou zeggen dat je altijd wel soms wat verliezen behalen, maar ondanks de algehele sterke omzetgroei, heeft GameStop in het derde kwartaal een nettoverlies van 488 miljoen dollar geleden. Het verlies had slechter kunnen zijn als het niet de verkoop was van het voormalige SpringStop-bedrijf Spring Mobile, dat ongeveer 700 miljoen dollar opbracht.

Dat is nog steeds een behoorlijk zwaar nettoverlies. Laten we hopen dat GameStop een goede manier vindt om terug te stuiteren, want het is een grote speler en als zoiets kan vallen, welke boodschap heeft dat dan voor kleinere winkels?

Denk je dat het verlies kan worden toegeschreven aan het feit dat steeds meer mensen digitaal gaan met hun spellen? Ik ga altijd voor een paar redenen eigenlijk fysiek met mijn games. Een daarvan is eigenlijk het steunen van de winkel waar ik het spel van heb gekocht, zelfs al is het dan via internet.

Hoe dan ook, wat zijn jouw gedachten?