Goldeneye 007 – N64 – Niet langer verboden in Duitsland

Goldeneye 007 – N64 – Niet langer verboden in Duitsland

Zoals gemeld door verschillende bronnen, waaronder Aroged en Techraptor, heeft het Duitse federale centrum voor mediabescherming voor kinderen en jongeren onlangs Goldeneye 007 van de officiële Duitse lijst van ‘Media die schadelijk zijn voor jongeren’ ”.

Goldeneye 007 verboden?

Goldeneye 007 staat al op deze lijst sinds de release in 1997, waardoor het moeilijk was om in Duitsland te verkopen zonder mogelijke juridische problemen.

Deze opheffing van Goldeneye 007 in Duitsland heeft geleid tot een golf van speculatie en discussie onder fans. Hoewel het beoordelingsproces van Duitsland voor dergelijke media meestal automatisch na 25 jaar gebeurt, werd de beoordeling voor Goldeneye 007 naar verluidt specifiek gevraagd door een van de Europese partners van Nintendo.

Aangezien actieve beoordelingsverzoeken geld kosten, wordt aangenomen dat Nintendo van plan is Goldeneye 007 opnieuw uit te brengen voor hun moderne consoles, of als titel op de Nintemdo Switch Online-uitbreiding.

Nog niets officieels..

Deze speculatie wordt verder ondersteund door soortgelijke actieve verzoeken voor BloodRayne 1&2 die beide remasters ontvangen voor moderne consoles. Natuurlijk geen officieel woord van Nintendo, dit blijft allemaal speculatie.