Google Stadia – Stopt Januari 2023

Google Stadia – Stopt Januari 2023

Drie jaar geleden kondigde Google Stadia aan, een cloudgebaseerde gameconsole voor thuis waarvan veel mensen dachten dat ze zouden kunnen concurreren met de Nintendo Switch.

Google’s Stadia-service leek niet zo goed te werken als het bedrijf had gehoopt, dus op 18 januari 2023 wordt de service stopgezet. Na deze tijd heeft de service geen toegang meer tot games, en spelers die games op het platform hebben gekocht, krijgen hun geld halverwege dezelfde maand volledig terug.

Phil Harrison, vice-president en algemeen directeur van Stadia opgemerkt

Hoewel Stadia’s manier om games naar gebruikers te streamen was gebaseerd op solide technologie, is het niet bij gebruikers aangeslagen zoals we dachten dat het zou doen, dus hebben we de moeilijke beslissing genomen om onze Stadia-streamingservice te beëindigen.

Het technologieplatform dat Stadia aandrijft, is op grote schaal getest en kan voor meer worden gebruikt dan alleen gamen. We zien duidelijke manieren om deze technologie te gebruiken in andere delen van Google, zoals YouTube, Google Play en onze Augmented Reality (AR)-projecten. We kunnen het ook beschikbaar stellen aan onze branchepartners, wat past bij waar wij denken dat de toekomst van gaming naartoe gaat. We geven nog steeds veel om gaming en we zullen blijven investeren in nieuwe tools, technologieën en platforms die ontwikkelaars, branchepartners, cloudklanten en makers helpen om succesvol te zijn.

De Stadia ging maar drie jaar mee, wat niet erg lang is voor een thuisconsole. Zowel de Switch als de WiiU, die niet erg goed was, gingen vijf jaar mee voordat ze werden vervangen. Het zou interessant zijn om te zien of de Stadia zal worden vervangen door een andere cloudgebaseerde console naarmate de technologie verbetert of dat het idee van cloudgebaseerde consoles altijd minder populair zal zijn dan traditionele hardware.