Heroes of Hyrule – Nieuwe details ontdekt

Heroes of Hyrule – Nieuwe details ontdekt

Did You Know Gaming? heeft een video uitgebracht met informatie over een aantal geannuleerde spin-off-games voor de The Legend of Zelda-serie die Retro Studios aan Nintendo heeft gepitcht. Sindsdien hebben ze meer te weten kunnen komen over een van deze twee projecten dankzij een officieel document van 22 pagina’s over Heroes of Hyrule, een gepland strategiespel voor de Nintendo DS.

video
play-rounded-fill

Video credits; Did You Know Gaming?

Meer Heroes of Hyrule details

De game zou een plot hebben gehad dat weinig met Link te maken had. Een jonge jongen genaamd Kori zou een boek hebben gevonden dat, buiten het medeweten van hem, 100 jaar geleden werd gebruikt om Ganon te verzegelen. Hij zou pagina’s van het boek hebben verzameld die zich niet bewust waren van het ware doel om meer te weten te komen over de verhalen die erin worden bewaard, die de avonturen beschrijven van een Goron, Rito en Zora-held die zich naar Ganon’s Castle wagen in een poging om Link te bevrijden van zijn kwade klauwen.

Dus, het spel zou zijn verdeeld tussen deze delen die zich in het heden met Kori afspelen en deze delen die zich in het verleden met de boeken afspelen. Ongeveer een derde van het spel zou zich in het heden afspelen, waar Kori door de stad zou dwalen, minigames zou spelen en sidequests zou voltooien om meer pagina’s voor het boek te krijgen. De op tactische strategie gebaseerde RPG-gameplay zou in het verleden schitteren (het document maakt vergelijkingen met Final Fantasy Tactics), maar het oplossen van puzzels en verkennen zou ook tussen gevechten worden benadrukt.

In feite wordt de game in het document beschreven als een mix van een meer traditionele Zelda-game en een tactische RPG. Dit idee wordt ondersteund door een aantal mechanica en ontwerpkeuzes van het spel. Hoewel er bijvoorbeeld traditionele RPG-statistieken zouden bestaan, zou level-up als concept meestal afwezig zijn, met de nadruk in plaats daarvan op het verkrijgen van items zoals Pieces of Heart die je zou gebruiken om de statistieken te verhogen. Items zouden ook multifunctioneel zijn, niet alleen in gevechten, maar ook voor verkenning en het oplossen van puzzels, wat hun gebruik in meer traditionele Zelda-titels weerspiegelt. Ten slotte zouden zowel het verleden als het huidige spel met elkaar worden verbonden, waarbij bepaalde informatie die is verkregen, uitgevoerde acties of items die zijn verkregen in een van de twee tijdperken, voordelen oplevert of voortgang ontgrendelt in het andere.

Nintendo wees Retro’s idee voor het project bijna meteen af ​​toen het werd gepresenteerd. Er was dus nooit een speelbaar prototype en de game is nog steeds alleen gebaseerd op dit 22 pagina’s tellende ontwerpdocument. Toch is het fascinerend om te horen over dit project dat een geheel nieuwe onderneming voor de franchise zou zijn geweest en dat sindsdien nog moet worden gerepliceerd.