Het geannuleerde Dinosaur Planet-project van Rare is online gelekt

Het geannuleerde Dinosaur Planet-project van Rare is online gelekt

Lange tijd gehuld in obscuriteit en mysterie, is een van Rare’s meest ongrijpbare verloren projecten eindelijk online verschenen!

Na het uitlekken van een niet eerder uitgebrachte Goldeneye 007-remake, is Rare’s andere geannuleerde game Dinosaur Planet online gelekt door een groep enthousiastelingen. De game was oorspronkelijk gepland als een op zichzelf staand avontuur voor de Nintendo 64, voordat het uiteindelijk werd herwerkt tot Star Fox Adventures op de GameCube.

 

Heel opmerkelijk om te zien dat dit prototype van het lang verloren gewaande spel ongeveer twintig jaar nadat het uit het publieke oog verdween, opduikt! Voor Star Fox-fans zal dit ook een leuke kijk zijn op wat uiteindelijk het duistere paard van de Star Fox-franchise werd.

Over Dinosaur Planet

Dinosaur Planet was een spel dat oorspronkelijk werd ontwikkeld door Rare en zal worden uitgegeven door Nintendo, gepland voor release op de Nintendo 64, maar later bedoeld voor de Nintendo GameCube.

Oorspronkelijk had de game niets te maken met de Star Fox-serie en was het bedoeld als een op zichzelf staande titel.

Volgens een interview met Shigeru Miyamoto had hij de opvallende overeenkomsten tussen de personages in de game en die van Star Fox opgemerkt, en daarom werd besloten om de game onderdeel te laten worden van Star Fox als lanceringstitel voor de Nintendo GameCube. .

Hoewel Rare het project heeft geschrapt omdat Nintendo wilde dat het een Star Fox-titel op de GameCube zou worden, zijn er nog steeds veel overblijfselen van de ontwikkeling van de game, wat ertoe leidde dat de game evolueerde naar wat “Star Fox Adventures” werd.

Ad