In maart verschijnt Charles Martinet op MEFCC 2022

In maart verschijnt Charles Martinet op MEFCC 2022

The Middle East Film & Comic Con (MEFCC) heeft een speciale bezoeker onthuld voor het evenement van dit jaar, dat in maart zal plaatsvinden.

De stem van Super Mario, Charles Martinet, zal te horen zijn in de MEFCC 2022 “Meet The Stars” Zone, die wordt gesponsord door Speedy Comics. Hij zal aanwezig zijn op de hele driedaagse conferentie, die loopt van 4 maart tot 6 maart 2022.

Over Charles Martinet

Charles Andre Martinet, een bekende Mario-stemacteur, werd geboren op 17 september 1955 in San Jose, Californië, Verenigde Staten van Amerika. Mario, Luigi, Wario, Waluigi, Baby Mario, Baby Luigi, Baby Wario, Metal Mario, de mannelijke bazen in Super Mario Advance en nog veel meer mannelijke personages in de Mario-serie worden allemaal door hem ingesproken. Hij vertolkt ook de stemmen van Goombas, Bob-ombs, Monty Moles, Whomps en Thwomps van de Koopa Troop, die allemaal in toonhoogte verschoven kopieën van Mario’s stemvoorbeelden uit Super Mario 64 gebruiken.

Martinet wordt gecrediteerd met bijna 150 werken volgens de Internet Movie Database. Martinet spreekt Frans, Engels en Spaans, maar vreemd genoeg niet veel Italiaans. Zijn eerste baan bij Nintendo was het uiten van de commentatoren, boksers en scheidsrechter in Super Punch-Out!! voor het Super Nintendo Entertainment System.

Mario worden

Martinet werd aanvankelijk niet gevraagd om auditie te doen voor de rol van Mario. Hij kwam te laat voor de audities en kreeg de opdracht om een ​​Italiaans accent te doen. Zijn opnames maakten zo’n indruk op Nintendo dat ze de enige waren die ze kregen. Martinet, een voormalig Shakespeare-acteur, heeft aangegeven dat Mario’s stem is gebaseerd op zijn optreden als Gremio in The Taming of the Shrew.

Martinet’s eerste formele stemrol als Mario was in 1992 op de Super Mario Bros.-flipperkast, maar hij werd niet genoemd.

De tweede keer dat hij Mario speelde, en de eerste keer dat hij verschillende andere personages speelde, was in 1994 voor Mario in Real Time, waarin hij bewegingssensoren op zijn gezicht droeg die zijn gezichtsemoties vertaalden naar een door de computer gegenereerde Mario hoofd op een scherm. Via een beveiligingscamera observeerde Martinet individuen langs het scherm en sprak met hen als Mario. Wanneer Nintendo beurzen bijwoonde, werd dit vrij gewoon.

Mario in Real Time werd opnieuw vormgegeven in Mario’s Game Gallery uit 1995 (later omgedoopt tot Mario’s FUNdamentals), de eerste videogame met Charles Martinet als Mario.