Junichi Masuda treedt af en is nu Chief Creative Fellow

Junichi Masuda treedt af en is nu Chief Creative Fellow

Junichi Masuda, voormalig algemeen directeur van Game Freak, heeft zijn functie verlaten en gaat verder als Chief Creative Fellow van The Pokemon Company met onmiddellijke ingang, volgens een officiële persaankondiging. Dat wil zeggen, hoewel hij niet langer persoonlijk betrokken zal zijn bij de productie van de games van de serie, zal hij zich nu concentreren op het beheer van de franchise als geheel.

Junichi Masuda’s bijdrage aan de evolutie van de Pokemon-franchise is opmerkelijk; hij is betrokken geweest bij de ontwikkeling van de games sinds de originele Pokemon Red en Green-versies, heeft zelf verschillende games in de franchise geregisseerd en heeft over het algemeen geholpen bij de ontwikkeling van andere games in de franchise, zoals de mobiele spin-off-titel Pokémon Go. In sommige opzichten zou zijn nieuwe functie in het bedrijf vergelijkbaar moeten zijn met die van Shigeru Miyamoto, die de functie van Creative Fellow bij Nintendo opnam om zich meer te concentreren op merkbeheer dan op game-ontwikkeling.

De volledige pr-verklaring van de Pokemon Company (vertaald)

Junichi Masuda’s benoeming tot Chief Creative Fellow

Junichi Masuda is met ingang van 1 juni 2022 aangesteld als Chief Creative Fellow van de Pokémon Company.

Junichi Masuda was tot 31 mei de Managing Director van de oorspronkelijke maker van Pokémon, GAME FREAK inc., als een van de oprichters van GAME FREAK, was hij betrokken bij de productie van “Pokémon Red Version en Pokémon Green Version”, en hij steunde jarenlang de toekomstige Pokémon-videogameseries. Masuda zal zijn uitgebreide kennis van het merk Pokémon gebruiken om nieuwe diensten en producten voor de Pokémon Company te creëren, voortbouwend op zijn jarenlange expertise en creatieve ideeën.

Junichi Masuda’s opmerking

Ik regisseerde de Pokémon-videogameseries van “Pokémon Ruby Version en Pokémon Sapphire Version” tot en met “Pokémon X en Pokémon Y”, en ik was betrokken bij de productie van verschillende videogames, waaronder Pokémon GO. Ik wil alle Pokémon-enthousiastelingen van harte bedanken.

Ik ben van plan om de grenzen van videogames te verleggen door mensen over de hele wereld meer verrassingen, plezier en opwinding te bieden, terwijl ik mijn best doe om mensen met elkaar in contact te brengen, de cirkel van ‘spelen’ te verbreden en bij te dragen naar een rijkere wereld waar we van kunnen genieten. Ik waardeer je voortdurende hulp in mijn nieuwe functie.