Lancering Iwata-boek op 13 april VS / 15 april UK

Lancering Iwata-boek op 13 april VS / 15 april UK

Ask Iwata, het boek met de interessante videogame-gerelateerde interviews van wijlen Nintendo-president Satoru Iwata, zal in april in het westen verschijnen.

Het wordt een hardcover boek van 176 pagina’s en wordt op 13 april in de VS en 15 april in het VK gelanceerd en wordt uitgegeven door uitgever Viz Media.

De interviews beslaan de tijdperken van Nintendo DS, Nintendo 3DS, Wii en Wii U en zijn te lezen op de website van Nintendo. Het bevat ook gesprekken met de legendarische Shigeru Miyamoto en Earthbound-maker Shigesato Itoi.

Words of wisdom – Iwata

On my business card, I am a corporate president. In my mind, I am a game developer. But in my heart, I am a gamer.

Satoru Iwata was de voormalige Global President en CEO van Nintendo en een begenadigd programmeur die een sleutelrol speelde bij het maken van veel van ‘s werelds bekendste games.

Hij leidde de productie van innovatieve platforms zoals de Nintendo DS en de Wii, en legde de basis voor de ontwikkeling van het enorm succesvolle Pokémon Go-spel en de Nintendo Switch. Satoru Iwata staat bekend om zijn analytische en fantasierijke geest, maar nog meer om zijn nederigheid en de mensgerichte benadering van leiderschap. Satoru Iwata was geliefd bij gamefans en -ontwikkelaars over de hele wereld.

In deze motiverende collectie behandelt Satoru Iwata diverse onderwerpen, zoals het opsporen van knelpunten, hoe succes weerstand tegen verandering opwekt en waarom programmeurs nooit nee mogen zeggen.

Gebaseerd op de serie ‘Iwata vraagt’-interviews met belangrijke bijdragers aan Nintendo-games en -hardware, en met gesprekken met de beroemde Mario-franchise-maker Shigeru Miyamoto en de maker van EarthBound Shigesato Itoi, biedt Ask Iwata gamefans en bedrijfsleiders inzicht in de leiderschaps-, ontwikkelings- en ontwerpfilosofieën van een van de meest geliefde figuren in de gamegeschiedenis.

Ad