Limited Run Games – SNES And Virtual Boy retrospectieve boeken aangekondigd

Limited Run Games – SNES And Virtual Boy retrospectieve boeken aangekondigd

Fans van de klassieke SNES en het niet zo’n succesvolle vervolg Virtual Boy zal binnenkort twee indrukwekkende geschiedenisboeken in bezit krijgen als ze dat willen!

Limited Run Games heeft aangekondigd dat het pre-orders zal openen voor de Super NES Works Vol. I Hardcover Book en Virtual Boy Works Hardcover Book – twee retrospectieve publicaties over de Nintendo-consoles, geschreven door Jeremy Parish.

Beide zijn vanaf 10 augustus 2021 beschikbaar voor pre-order voor $ 34,99 USD per stuk.

Collector’s Edition-bundels van beide boeken zijn ook verkrijgbaar voor $ 69,99 per stuk. Zoals hieronder te zien is, bevat elke bundel extra’s zoals een retro metalen herdenkingscartridge en meer!

Over Super NES Works Vol. I Collector’s Edition (Boek)

Na het wereldwijde succes van het Nintendo Entertainment System en de algemene verschuiving van de homevideogame-industrie naar een nieuwe generatie krachtigere hardware, leek een opvolger van de NES onvermijdelijk.

In augustus 1991 bracht Nintendo die opvolger, het Super Nintendo Entertainment System, of Super NES, naar Amerika en lanceerde daarbij een van de meest geliefde consoles aller tijden.

Super NES Works Vol. Ik kijk terug op de begindagen van de Super NES in de VS, met uitgebreide retrospectieven van zowel de console als alle 31 games die tot het einde van het jaar worden verzonden. Elke inzending gaat vergezeld van zijbalken, aanvullende functies, foto’s van Amerikaanse verpakkingen en heldere schermafbeeldingen met directe invoer in hoge resolutie.

Super NES Works Vol. I bevat ook een overzicht van Japanse releases voor Super Famicom tot eind 1991, een uitgebreide tijdlijn van gebeurtenissen die hebben geleid tot de lancering van het systeem, en meer! Het is de definitieve terugblik op het 30-jarig jubileum van hoe een van de beste consoles ooit begon.

Over Virtual Boy Works Collector’s Edition

Nadat Nintendo wereldschokkend succes had geboekt met zijn Game Boy-handheldsysteem, leek een vervolg van de volgende generatie onvermijdelijk. Maar weinigen hadden kunnen voorspellen welke vorm het zou aannemen – of hoe slecht het zou gaan met zowel critici als consumenten. Dat apparaat, Virtual Boy, staat als een zeldzame zwarte vlek op Nintendo’s lange erfenis van console-hardware: een abjecte commerciële mislukking, met pensioen na slechts een half jaar van leven. Maar was het echt zo erg? 25 jaar na de rotsachtige lancering van Virtual Boy biedt dit boek een uitgebreide en onbevooroordeelde verkenning van de Virtual Boy en zijn bibliotheek van begin tot eind.

Boordevol geschiedenis, kritieken, direct-feed screenshots en complete verpakkingsfotografie voor de hele bibliotheek van de console (en nog wat), dit is de definitieve kroniek van de geschiedenis van Virtual Boy.