Maak Mario’s M zoals McDonalds?

Maak Mario’s M zoals McDonalds?

De Franse krant Le Monde publiceerde onlangs een interview met de 82-jarige Yoichi Kotabe, de personageontwerper van Mario en andere Super Mario-personages.

Kotabe en Ikeda

Kotabe vertelde het eerst over hoe hij de videogamesector betrad. Voordat Kotabe voor Nintendo werkte, werkte hij bij Toei Animation.

Zijn collega, Hiroshi Ikeda, verhuisde naar Nintendo en was verantwoordelijk voor de ontwikkeling van Super Mario Bros. Ikeda belde Kotabe en vroeg hem om zijn hulp bij het animeren van het Super Mario Bros.-spel. Aanvankelijk accepteerde Kotabe deze baan omdat hij als freelancer bij die tijd, en hij was gefrustreerd dat hij niet “de lijnen” van een project kon definiëren.

Kotabe’s eerste opdracht bij Nintendo was het maken van referentiebeelden voor andere bedrijven om te gebruiken in hun producten, dus tekende hij illustraties van Mario-dansen, in een Kimono, cowboy-pak en zelfs een jas voor Super Mario Bros. 3.

McMario

Interessant genoeg vroeg Kotabe Shigeru Miyamoto, ‘s werelds meest beroemde ontwikkelaar van videogames, over de persoonlijkheid van Mario. Miyamoto vertelde Kotabe de volgende woorden: “Doe wat je wilt, maar Mario vermoordt niet.” Kotabe werkte vervolgens aan het definiëren van de “M” op de pet van Mario en zorgde ervoor dat het niet veel leek op de iconische gouden bogen van McDonald’s.

De fastfoodketen vroeg Nintendo naar verluidt om de dop van M op Mario op de gouden bogen te laten lijken, maar Nintendo ging natuurlijk niet door met hun verzoek.

Wat als ze dat wel deden? Onze werelden zouden nooit meer hetzelfde zijn!!