Makkelijker om klassiekers te porten dan ooit tevoren

Makkelijker om klassiekers te porten dan ooit tevoren

De mogelijkheid om klassieke Nintendo-titels over te zetten naar hun huidige systeem, de Nintendo Switch, was een van de onderwerpen die Shigeru Miyamoto, een beroemde maker van videogames, besprak tijdens de Q&A-sessie die volgde op de publicatie van de meest recente financiële resultaten van het bedrijf.

De ontwikkelomgeving van vandaag wordt meer gestandaardiseerd, volgens de heer Miyamoto, waardoor het voor hen eenvoudiger dan ooit wordt om hun backcatalogus over te zetten naar de Switch en hun volgende platforms. Hij benadrukte echter dat het belangrijkste doel van het bedrijf is om innovatieve ervaringen te bieden aan zijn omvangrijke gebruikersbestand, en dat wanneer ze hun volgende systeem onthullen, ze van plan zijn om te pronken met nieuwe titels die momenteel niet op de Nintendo Switch kunnen worden gespeeld.< /p>

Miyamoto over het porteren van klassiekers

“In het verleden boden we een service genaamd “Virtual Console” waarmee consumenten recentere consoles met modernere technologie konden spelen terwijl ze nog steeds oudere videogames gebruikten. Die games konden nog steeds worden gespeeld zolang de hardware hetzelfde was .

Maar omdat het verkrijgen van de vereiste rechten om videogames te publiceren moeilijk is, hebben we gezegd dat we pas daarna titels zullen toevoegen.

Natuurlijk had elk platform een ​​aparte ontwikkelomgeving voor de videogames die ervoor gemaakt waren. Videogames die voor eerdere systemen waren gelanceerd, konden niet zonder verdere aanpassingen op nieuwere platforms worden gespeeld, omdat de ontwikkelomgeving niet altijd opnieuw kon worden gebruikt wanneer de hardware werd gewijzigd.

De ontwikkelomgeving is de laatste tijd echter meer gestandaardiseerd en als gevolg daarvan is het voor gebruikers nu gemakkelijker dan ooit om oudere videogames op de huidige platforms te spelen.

“De kracht van Nintendo ligt echter in het ontwikkelen van nieuwe videogame-ervaringen, dus wanneer we in de toekomst nieuwe technologie lanceren, willen we onderscheidende videogames benadrukken die niet met de huidige hardware kunnen worden geproduceerd”, zegt het bedrijf.