Maricar-rechtszaak oordeel: 50 miljoen yen als schadevergoeding

Maricar-rechtszaak oordeel: 50 miljoen yen als schadevergoeding

Nintendo heeft aangekondigd dat het een nieuwe rechtszaak heeft gewonnen en dit keer tegen Maricar in Japan. In 2017 zijn juridische procedures gestart om de intellectuele eigendom van Nintendo te beschermen.

Over Maricar

Maricar, populair bij zowel toeristen als de lokale bevolking, was een attractie in Tokio waar betalende klanten een skelter konden huren, zich konden verkleden in bekende personagekostuums en door Tokio konden rijden.

Maar begrijpelijkerwijs werd dit opgemerkt door Nintendo en sinds een paar jaar is er beroep aangetekend tegen een rechtszaak die Nintendo tegen Maricar heeft aangespannen. Maar er is aangekondigd dat het Hooggerechtshof in het voordeel van Nintendo heeft geoordeeld en dat Maricar 50 miljoen yen aan schadevergoeding moet betalen.

Verklaring over vonnis

Nintendo Co., Ltd. (hoofdkantoor: Minami-ku, Kyoto City, president: Shuntaro Furukawa, hierna “het bedrijf” genoemd), Marika Co., Ltd. (huidige handelsnaam: MARI Mobility Development Co., Ltd. , Hoofdkantoor: Shinagawa-ku, Tokio, hierna “gedaagde onderneming”)

En de vertegenwoordiger van de directeur (hierna ook wel “gedaagden” genoemd), in de procedure die werd aangespannen op 24 februari 2017, dienden de gedaagden een verzoekschrift in voor aanvaarding van het beroep, maar op 24 december 2020. 

Op die datum besloot het Eerste Kleine Gerechtshof van het Hooggerechtshof de zaak niet als hof van beroep te aanvaarden.

Als gevolg hiervan heeft het Hooggerechtshof voor intellectuele eigendom de beslissing in beroep afgerond waarbij het bevel tegen oneerlijke concurrentie tegen het verwerende bedrijf en de betaling van een schadevergoeding van 50 miljoen yen aan de beklaagden wordt gelast. Uit Nintendo’s persbericht 28/12/2020