Mario Kart Tour heeft in de eerste maand 123,9 miljoen keer gedownload

Mario Kart Tour heeft in de eerste maand 123,9 miljoen keer gedownload

Mario Kart Tour is nu iets meer dan een maand uit. Sensor Tower heeft gegevens vrijgegeven waaruit blijkt dat Mario Kart Tour ‘naar schatting 123,9 miljoen unieke downloads heeft.

Dat geldt zowel voor de Apple App Store als voor de Google Play Store en genereert sinds de wereldwijde release op 25 september $ 37,4 miljoen aan speleruitgaven.

De game is nummer 1 in downloads, maar nummer 2 in speleruitgaven. Fire Emblem Heroes had $ 67,6 miljoen verdiend in de eerste beschikbaarheidsmaand. Wat downloads betreft, deze komt niet eens in de buurt. Super Mario Run staat op de tweede plaats, maar behaalde slechts 21,8 miljoen in de lanceringsmaand.

Sensor Tower merkt op

Mario Kart Tour doet het minder goed qua omzet per download, met een gemiddelde van $ 0,26 uitgegeven per speler – een lichte verbetering ten opzichte van Dr. Mario World’s $ 0,19 per speler, terwijl Dragalia de indrukwekkende $ 16,50 per speler in de eerste maand nog moet zijn verslaan.

Er ontbreekt echter een game in de lijst: Pokemon GO.

Sensor Tower zegt dat “Mario Kart Tour nog steeds indrukwekkend presteert, met zijn 123.900.000 gelijk aan 76% van de 163.000.000 downloads van Pokémon GO in de eerste 30 dagen”.

Er werd ook opgemerkt dat Pokemon GO oorspronkelijk beperkt was tot alleen de Verenigde Staten, Australië en Nieuw-Zeeland. Het was niet de veel completere wereldwijde lancering die Mario Kart Tour kreeg.