Masahiro Sakurai – Over Kirby’s overwinningsdans maken

Masahiro Sakurai – Over Kirby’s overwinningsdans maken

Masahiro Sakurai, de maker van het personage, gaf commentaar op Kirby’s iconische overwinningsdans, die hij creëerde toen hij 30 jaar oud was.

Sakurai wordt tegenwoordig het meest erkend voor zijn werk aan de Super Smash Bros.-serie. Daardoor vergeet je gemakkelijk dat hij ook de uitvinder van Kirby is.

Kirby’s overwinningsdans

Sakurai was verantwoordelijk voor het animeren van Kirby’s dans, die aan het einde van elk level verschijnt. Op Twitter herinnerde hij zich dat hij de geluidsontwerper had gevraagd hoeveel frames er in de triomf-themamuziek zaten, maar die persoon kon niet reageren. Sakurai besloot toen om de muziek op een cassettebandje op te nemen en er steeds weer naar te luisteren terwijl ze de dans tekenden.

Sakurai legde ook uit waarom veel Kirby’s tijdens de dans uit het niets verschijnen. Hij zei dat hij dat gewoon deed omdat het “zo leuker” was.

Gisteren is er een nieuw kunstwerk geplaatst om Kirby’s 30e verjaardag te herdenken. Het Kirby 30th Anniversary Music Fest. zal ook deze zomer plaatsvinden, en we hebben alle informatie hier.

Kirby-liefhebbers kunnen Kirby and the Forgotten Land bekijken, het meest recente aanbod van de serie, dat onlangs op Nintendo Switch is gepubliceerd.

.