Mega Man Live-Action film

Mega Man Live-Action film

Capcom Co., Ltd. (Capcom) heeft aangekondigd dat haar populaire Mega Man IP voor de eerste keer zal worden aangepast in een live-action-film.

Mega Man geschiedenis

Sinds Mega Man debuteerde op het Nintendo Entertainment System in 1987, behaalde de serie zijn positie als een van de belangrijkste merken van Capcom, met een cumulatieve verkoop van 32 miljoen stuks wereldwijd (per 30 juni 2018). Mega Man kreeg een volgeling vanwege de uitdagende gameplay die contrasteerde met het memorabele ontwerp van zijn personages; in de 30 jaar na de lancering heeft de serie talloze spin-offs voortgebracht die nog steeds de steun genieten van een zeer gepassioneerde fanbase, bestaande uit iedereen, van jongere spelers tot hardcore gamers.

Verder is het merk Mega Man gebruikt in een breed scala van media over de hele wereld, zoals in karakter merchandise, stripboeken, geanimeerde tv-shows en films. Mega Man 11, de nieuwste titel in de serie, werd op 2 oktober 2018 uitgebracht in Noord-Amerika en Europa en op 4 oktober in Japan.

Mega Man – de film

De speelfilm, voorlopig getiteld MEGA MAN, zal worden geschreven en geregisseerd door Henry Joost en Ariel Schulman en is gepland voor distributie door 20th Century Fox. Chernin Entertainment, verantwoordelijk voor de serie Planet of the Apes, zal het produceren met Masi Oka, of Heroes fame. Op basis van de invloedrijke en wereldwijd geliefde Mega Man-franchise wil Capcom een ​​divers publiek aanspreken, waaronder niet alleen gameplayers maar fans van actiefilm, met een aanpassing die de wereld van de Mega Man-spellen onderhoudt, terwijl de grootschalige productie wordt geïntegreerd en entertainmentwaarde waar Hollywood-films bekend om staan.

Capcom

Capcom maakt proactief gebruik van de rijke bibliotheek met originele inhoud in film- en schermaanpassingen in combinatie met de Single Content Multiple Usage-strategie. Naast de release van Hollywoodfilm Resident Evil: The Final Chapter in 2017 (uitgebracht in december 2016 in Japan), begon Mega Man: Fully Charged, een geanimeerde tv-show, in augustus 2018 in Noord-Amerika uitgezonden te worden.

In de toekomst blijft Capcom zich inspannen om de merkwaarde van de game-inhoud te vergroten door het grote promotionele effect van visuele media te maximaliseren.

Titel: MEGA MAN (voorlopige titel)
Distributeur: 20th Century Fox
Releasedatum: TBA

Ad